Fanusta neden balık beslenmez!
[QUOTE=asukacs] Bir balık attığınız yemi afiyetle yiyosa sorun yok demektir.İster fanusta ister akvaryum hacminde olsun.Hocam öyle bir yazmışki hayatında balık görmemiş biri okusa der bu balık denen yaratık bizler gibi insan o zaman.Hayvan sevgizini anlıyorum ama bir balığı insan olarak düşünüp besleme zihniyetini anlamıyorum.Canlıdır bu hak ediyor rahatlığı,fanusa veya küçük hacimki akvaryuma atmak işkence diyebilirsiniz.Bu açıdan bakarsak bir canlıya işkence yapıldığında göstermesi gereken davranışı göstermiyor fanustaki balıklar.Son cümlemi de yazdığım ilk cümleden yola çıkarak yazdım.Saygılar[/QUOTE] tamam ozaman sizde 4 metrekarelik bi odaya koysak yemeğinizi ölmemek için yersiniz ama bu mutlu olduğunuz anlama gelmez sadece hayatta kalmak istediğiniz anlama gelir
[/QUOTE]
Evet, hayvanlar insanlara hizmet için yaratılmıştır ve dünyanın en üstün varlığı insandır.. Bunu ben değil Yüce Rab'bim söylüyor.
"Soru;
Kur'an'da her şeyin insan için yaratıldığı ve onun hizmetine sunulduğu şeklinde bir ifade var mıdır?
Cevap;Her şey insan için, insan da Allah için yaratılmıştır.
"O (Allah) ki; yeryüzündeki şeylerin hepsini sizin için yarattı, sonra (kudret ve iradesiyle) göğe yönelip, onları da yedi (kat) gök olarak düzenledi. O, (her şeyi bilen) Alim'dir." (Bakara, 2/29)
Allah Teâlâ insanı kâinatin en üstün varlığı olarak yaratmıştır.
"O'dur ki, O yüce Allah'tır ki bütün göklerde ve bütün arzlarda (hayat olan âlemlerde yarattığı) her şeyi katından sizlerin (insanların) emrine musahhar kıldı. Muhakkak ki bunda düşünen bir kavim için âyetler vardır." (Casiye, 45/13)
Madem ki insandan başka her şey insan için yaratılmıştır, öyleyse insan Allah katında en çok sevilen mahlûktur. Yüce Rabbimiz en çok insanı sevdiği için onu yeryüzünün hükümdarı olarak yaratmıştır.
"(Hani) o zaman Rabbin meleklere: "Ben muhakkak ki yeryüzünde bir halife yaratacağım." demişti. (Melekler de): "Orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz Seni hamdinle tesbih ve takdis ediyoruz." demişlerdi. (Rabbin de) "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim." buyurdu." (Bakara, 2/30)
Allah Teâlâ her şeyi insan için yarattığını, fakat insanı da kendisi için yarattığını aşağıdaki âyet-i kerimede ifade etmektedir:
"Onlar ki; kendilerine bir musibet isabet ettiği zaman; "Biz muhakkak ki Allah içiniz (Allah için yaratıldık) ve muhakkak O'na döneceğiz (ulaşacağız)" dediler." (Bakara, 2/156)
Kaynak;
http://www.sorularlaislamiyet.com/article/14521/kur-an-da-her-seyin-insan-icin-yaratildigi-ve-onun-hizmetine-sunuldugu-seklinde-bir-ifade-var-midir-uzaylilara-inanabilir-miyiz.html
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Çünkü;
Öncelikle fanusun üretim amacı içine çiçek koymaktır. Fanus kutularının üzerinde çiçek resimleri vardır balık resmi konulmaz. Çünkü hiçbir fanus içine balık konulması için üretilmez. Fazla su alabilen bu cam, içine konulan bitkiyi uzun süre yaşatabilir.
Fanuslar süs içindir. Balıklar süs değildir. bBalıklar bir canlıdır/b. Fanusta balık besleme ile poşette balık besleme arasındaki tek fark birinin cam kapta öbürünün bir plastik içinde olmasıdır. Fanus canlıların yaşam alanı değildir. Japon balıkları havuz balığı olan Sazansıgiller grubuna dahildir. Fanus sizce bir havuz mudur?
Fanus bir akvaryum değildir. Akvaryum içerisinde havalandırma, ışıklandırma, ısıtma vb faaliyetlerle biyolojik ortamı sağlamaya yönelik bir işlemdir. Fanus'ta bu işlemler yapılamaz yapılsa da zaten küçük olan alanı daha da küçültürsünüz. Bir iç filtreyi fanusa koyarak ne kadar çok yer sağlayabilirsiniz ki?
Fanusta balık strese girer. Çünkü balığın hayatı gezebilmesine bağlıdır. Dibe oturan balığın bir süre sonra hastalandığı ve öldüğü bilinen bir gerçektir. Fanusa atılan bir balığın cezaevinde hücreye atılmış bir insandan hiçbir farkı yoktur.
Fanusa atılan japon balığı bfanusun dışbükey camının arkasından dünyayı şaşı
görmek durumunda kalıyor, bu da hayat boyu işkence anlamına geliyor./b Fanus ışığı çok farklı bir biçimde kırmaktadır ayrıca. Bu ubilimsel/u olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Yani bilimin ispatladığı bir durumu bile bile hayvana acı çektirmenin neresi doğrudur? Bu insanlığın inandığı tüm güzel değerlere aykırı değil midir?
Fanusta balığın kendi pisliği içinde yüzmesine neden olursunuz. Örneğin japon balığı çok yiyen ve çok pisleten bir türdür. Bu nedenle fanus bir süre sonra balığınız için foseptik çukuru olacaktır. Bu da balığa bir işkencedir.
Fanusta balık büyütülmez, büyüyen balıktan hayır gelmez. Balığın ölmesine bile bile davetiye çıkarmak niye süregelen bir davranış biçimidir anlayabilmiş değilim.
Fanusta sürekli su değişimi yapmak zorundasınız. Balığın yaşaması için en önemli şey biyolojik dengesi oturmuş bir su ortamıdır. Siz her su değiştirdiğinizde balığın yaşaması için gerekli tüm yararlı bakterileri de yok ediyorsunuz. Sizce bu adil mi?
Bu yazılara rağmen halen fanusta balık mı bakıyorsunuz? Bence o balığı çıkarıp ötanazi ile yaşamına son vermeniz onun için daha iyi olacaktır. Emin olun!
font size="4"bÖnemli not : İş bu yazı yazı sahibinden izin alınmadan kopyalanamaz. Tüm hakları saklıdır. Lütfen sitenizde yayınlamadan önce yazı sahibinden izin alınız.
Av. Umut Şeker/b/font
editededitIDumudovski/editIDeditDate2009-11-26 20:26:58/editDate/edited[/QUOTE]
Yazmasam dayanamayacaktım, böyle bir yazıyı yazıp altına özellikle büyük harflerle önemli not diye başlık atıp, bu yazı kopyalanamaz demek nedir ya? Böyle düşünen birinin tam tersine "önemli not: bu yazıyı olabildiğince kopyalayıp her yerde yayalım bi bitsin bu eziyet" demesi beklenmez mi? Zannedersin 80 yıldır çözülemeyen bir problemi çözmüş de, çözüme dair bilimsel makale yazmış, hey allahım ya.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir