Filtrelerin görevi, akvaryumun temizliği ve yemleme.


babur alimovÇevrim Dışı

[B]8859,2[/B] [B]13176,3[/B]
Kayıt: 27/04/2011
İl: Antalya
Mesaj: 1437
babur alimovÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 11:06
Her zaman yanlış anlaşılan bir durumdur filtrelerin görevi.

1-) Filtre ne işe yarar? 
cevap: Filtre sadece akvaryum içerisindeki dışkıları ve artan yemleri temizlemez hatta çok az bir etkisi vardır bunun temizlik olayına.
          Filtre sadece biyolojik temizlik görevi yapar yani akvaryum içerisinde olması gereken gerekli yada gereksiz bakterilerin oluşmasında etkilidir.
          Hiç bir şekilde akvaryum u temizler gözüyle bakılmamalı sadece suyun yaşanabilir olması için ortam sağlar. 

2-) Peki akvaryum temizliği? 
cevap: Evet bir çoğumuzun yanlış anladığı konuya gelelim akvaryumda haftada yapılması gereken bir temizlik vardır dip çekimi yani balıkların yemediği ve yediklerini dışkı şeklinde çıkardıkları atıkları bunlar haftada bir olmak kaydıyla yapılmalı. biliyorum bazı kişiler diyor '' arkadaş ben bir aydır hiç dip çekmiyorum balıklarda ne hastalık ne bir ölüm var canavar gibiler '' evet canavar gibi olabilirler fakat canlı olamazlar gerek renkleri gerek yapıları gereği istediğimiz formda olamazlar isterseniz en iyi yemi kullanın bunun o kadar önemi yoktur, önemli olan o yemi verdikten sonra o balığın atıkları içinde yaşamaması aramıza katılan yeni hobici arkadaşlarında bu hobiden çabuk soğumalarında ki  en önemli unsur budur su tamamen değiştirilir yada hiç değiştirilmez nasıl olsa filtre varya denir bundan dolayıda balık ölümleri başlar ve akvaryumun içinde balıkların hareketliliği biter ve sonuç hüsrandır hobiden soğurlar bu temizlik ve filtreleme olayını ne kadar çok hobiciye aşılarsak o kadar kendimizi ve bu hobiyi geliştiririz kanısındayım.


3-) Yemleme günde kaç defa veya nasıl olmalıdır.
cevap: Yemleme balıkların türüne göre hatta yaşadıkları göllere göre ayrılır hatta boylarına göre de ayrılır, bu ayrımlar nasıl olmalıdır? yavru bir balığı daha hızlı gelişsin ve sağlıksız olmasın diye sık ve aralıklarla günde 3,4,hatta 5 defa yemleyen arkadaşlarımız var bunun ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum açıkçası bir yorum yapsam yanlış olacaktır. Ben yavru balıklarımı günde 2 defa yemliyorum eğer balıklarım bitkisel ağırlıklı ise haftada 2 defa hayvansal veriyorum geri kalan günler bitkiseldir. sabah akşam öğünleri şöyle olmaktadır yemlerin yapısını inceliyorum öncelikle bir bardakta  suyun içinde bekletirim bir gün gözlemlerim yemleri örneğin suyun içinde şişen yemler var örnek verilmek gerekirse sera granu green, bu yemi akşam vermiyorum sadece sabah öğünlerinde veriyorum çünkü gün boyu balıklar yüzecektir ve sürekli hareket halinde olacaklardır, bu sebeplede herhangi bir rahatsızlık vermez ama bu yemi akşam öğününe verirsek karında şişme yapar gece hareketsiz olacaklarından dolayı bunu eritemezler ve sabah yem verdiğinizde yem e gelmeyeceklerdir.
Akşam yemlerini gerek yavru balılarımagerek anaç balıklara suda şişmeyen pul yem veriyorum örnek jbl in premium sprulinası bu olmaz zorunda değil tabi ki ben kullandığım yemlerden örnek veriyorum.
Anaç balıklarıma ise bazı günler bir defa yem veriyorum bazı günler 2 defa ve haftada bir gün dip çekimi yapacağım gün yemleme yapmıyorum ve bu dip çekimi yapacağım günün bir gün öncesinde ise bol miktarda bitkisel yem veriyorum ki bağırsakları tamamen boşalsın ve rahatlasın diye biliyorum az yemleme yapıyorsun diyenler olacaktır ama ben şişman ve hantal balık sevmediğimden bu forumu yıllardır uyguluyorum ve hep taktir gören canlılar besledim göze hitap eden. 

Açmış olduğum bu konuda her türlü eleştiriye ve görüşlere açığım benim yaptığım işlerin  eleştirilmesi hoşuma gider çünkü kendimi geliştirmemin tek yolu budur. 

Herkese bol paylaşımlar ve saygılarımı sunuyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrlion83Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 495
mrlion83Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2013 01:25
Filtrelerin amacı konusunu biraz kısa yazmışsınız. Filtreler için sadece biyolojik temizlik yaparak bakteri oluşumu sağlar demişsiniz. Kısmen doğru. Kısmen doğru, çünkü iç filtreler biyolojik temizlik yapmazlar. Sadece mekanik temizlik yaparlar. Dış filtre derseniz ondada yanlışsınız. Dış filtreler hem mekanik hemde biyolojik temizlik yaparlar. yalnız mekanik temizlik konusunda yetersiz kalırlar. Hiç kimse dalga motoru veya iç filtre takılı olmayan 150 cm lik bir akvaryumda dış filtrenin bir uçtan diğer uca temizlik yapmasını beklememesi gerekir. Burdada devreye dip çekimi giriyor. Dip çekimi ile filtrenin yetişemediği katı pislikleri topluyoruz.Yani dış filtre bize yardım etmiyor, biz dış filtreye yardım ediyoruz. Eğer sizin dediğiniz gibi dış filtre sadece biyolojik temizlik yapsaydı, hiç kimse fahiş fiyatlarla dış filtresine mekanik temizlik için elyaf sünger almaz, biobal seramik doldurup biyolojik temizlik yapardı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babur alimovÇevrim Dışı

[B]8859,2[/B] [B]13176,3[/B]
Kayıt: 27/04/2011
İl: Antalya
Mesaj: 1437
babur alimovÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2015 23:57
Güncelleyelim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir