Flower Horn Çeşitleri
Short Body olarak geçenler form olarak orantısız olurlar. Vücutları kısa olmakla birlikte doğal form görünümünden uzak, kısa yuvarlak forma yakındır. Hatta daha ileri düzey olanları papağanın kırık form omurgasını andırır. Vücut yükseklik/boy oranı 1/1 veya 1/1.5 gibi olur.
Bonsai türü adını japon bonsai ağacı gibi "orjinalinin aynısı ancak daha küçük yapıda olanı" mantığından alır. Bonsai formunda balık birebir orjinal balıkta olduğu gibi orantılı ve düzgün formludur. Sadece daha küçük kalırlar. Küçük kalma kısmını normal yanık kalma ile karıştırmamak gerekir. Belki de yanık kalan balıkların seçici üretimle gen yapısının sabitlenmesinden elde edilmiş de olabilir. Vücut yükseklik/boy oranı (normal balıklarda olduğu gibi) 1/2.5 veya 1/3 gibi olabilir.
Bunları önceki sayfalarda da yazmıştım. Sanırım zaman zaman hatırlatmak gerekiyor.
[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Short Body olarak geçenler form olarak orantısız olurlar. Vücutları kısa olmakla birlikte doğal form görünümünden uzak, kısa yuvarlak forma yakındır. Hatta daha ileri düzey olanları papağanın kırık form omurgasını andırır. Vücut yükseklik/boy oranı 1/1 veya 1/1.5 gibi olur.
Bonsai türü adını japon bonsai ağacı gibi "orjinalinin aynısı ancak daha küçük yapıda olanı" mantığından alır. Bonsai formunda balık birebir orjinal balıkta olduğu gibi orantılı ve düzgün formludur. Sadece daha küçük kalırlar. Küçük kalma kısmını normal yanık kalma ile karıştırmamak gerekir. Belki de yanık kalan balıkların seçici üretimle gen yapısının sabitlenmesinden elde edilmiş de olabilir. Vücut yükseklik/boy oranı (normal balıklarda olduğu gibi) 1/2.5 veya 1/3 gibi olabilir.
Bunları önceki sayfalarda da yazmıştım. Sanırım zaman zaman hatırlatmak gerekiyor.
[/QUOTE]
[QUOTE=toygun]
[/QUOTE]
[QUOTE=Cenk Bildir]Mustafa, S.B.'leri görünce dayanamıyorsun :).[/QUOTE]
Aynen Cenk abi, artık 5 yaşımdan beri kaplumbağa beslediğimden midir , yuvarlak tıknaz vücutlu hayvanlar beni her zaman cezbediyor. Ayrıca fazla büyümedikleri için normal fh'lara göre daha küçük akvaryumlarda bakılabiliyorlar. Benim de çok güzel bir çiftim vardı 1 sene kadar baktım ha bugün ha yarın çiftleştiririm derken çiftleştiremeden gitti balıklar.
Orjinal ifade japonlardan gelmesine rağmen onlar tersine kullanmışlar. Bonsai konusunu adamların kullandığı mantıkla kabul edemeyeceğim için daha fazla üzerine gitmemin de anlamı yok.
Bu arada normal gövde çıkan yavruların varyetesi ZZ Malau gibi...
Hambi bey güzel fader, bende aynı balığın yine dişi olarak tam fade olmuş hali vardı, pembe-turuncu üzerine bol beyaz benekliydi, sizinkide full fade olunca daha güzel olacak eminim.
Fader demişken, Koray bey'in hediyesi Fader'ım yaklaşık 2,5 aydır bende birkaç fotosunu ekliyorum, gerçi en iyi hali bu değil, 15 gündür belediye sağolsun bir boru patlağını halledemedi sular çamurlu akıyor, balıkların hepsinde bir stres hali var, umarım hastalanmazlar.
Teşekkür ederim Özgür bey, benimde en sevdiğim balıklarımdan biri. Not düşmek gerekirse bu balık red dragon'dan değil kamalau'dan fade olmuş bir balık. Koray bey'e getirttiğimizde bol benekli mavi tonlarda bir balıktı, kendisi oldukça güzel bakmış eline sağlık, ben aldıktan sonra en fazla 1-2 cm büyümüştür.
Daha iyi hallerinden bir foto ekliyorum birkaç hafta önce çekmiştim.
Teşekkür ederim Özgür bey, benimde en sevdiğim balıklarımdan biri. Not düşmek gerekirse bu balık red dragon'dan değil kamalau'dan fade olmuş bir balık. Koray bey'e getirttiğimizde bol benekli mavi tonlarda bir balıktı, kendisi oldukça güzel bakmış eline sağlık, ben aldıktan sonra en fazla 1-2 cm büyümüştür.
Daha iyi hallerinden bir foto ekliyorum birkaç hafta önce çekmiştim.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir