Fluval 305 İnceleme
Geçen hafta yeni tanka atman 3338 aldım .2 gün önce tanka su doldurdum ve filtreyi çalıştırdım. Hiç ses yok, fakat sızıntı oldu.Yarın değiştirmeye gidicem.Galiba bende fluval veya sun sun alıcam.Atman 3336 uzun zamandan beri kullanıyorum.Hiç problem yaşamadım.Zamanla debisi azalıyor.(112*60*41 canlı doğuran)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Geçen hafta yeni tanka atman 3338 aldım .2 gün önce tanka su doldurdum ve filtreyi çalıştırdım. Hiç ses yok, fakat sızıntı oldu.Yarın değiştirmeye gidicem.Galiba bende fluval veya sun sun alıcam.Atman 3336 uzun zamandan beri kullanıyorum.Hiç problem yaşamadım.Zamanla debisi azalıyor.(112*60*41 canlı doğuran)
[/QUOTE] Fluval yada sun sun alacağım demişsiniz.Birbiri ile tezat tercihler değilmi?Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bende de, Fluval 305 var. Sanırım, 5-6 gündür çalışıyor. 2 gündür de, sesinde biraz azalma var ama üstüne biraz kalın bez sardım. Uyurken, kulağımı da pek tırmalamıyor sesi.
Kısa süre içerisinde, bir videosunu buraya eklerim. Herkes de sesini duymuş olur.
Saygılar,
Filtreyi hangi parçayı temizlemek isterseniz isteyin tamamen boşaltmanız gerekiyor, çünkü mekanik filtrasyon bölmesindeki pis su tabanda birikiyor ve suyu boşaltmak için kovayı yatırdığınızda filtredeki bütün su akıyor. Ses konusunda problemi olan arkadaşlar için tekrar yazıyorum, dün filtremin temizliğini yaptım ve filtre ile birlikte gelen aktif karbon torbalarını çıkarıp yerine seramik boncuk doldurdum. Pervane yatağını söküp temizledikten sonra tamamen oturacak şekilde kapattım (Ses problemi olan arkadaşlar bu noktaya lütfen dikkat etsinler) Sızdırma konusu için deneme amaçlı olarak contaları yağlamadan filtreyi kapattım ve sifonlama yöntemiyle içini doldurup fişini taktım. 5-10 dakikalık gürültülü bir süreden sonra normal şekilde çalışmaya başladı. Ve herhangibir sızdırma durumu yok.(Sanırım contalar ıslak olduğu için,yağlamaya ihtiyaç duyulmadı) Şu anda Eheim 2213 ve Fluval 305 filtreler yan yana ve açıkta çalışıyor ve ses yok. Ses sorunu için kuruluma dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.
Ben de dün siparişi verdim. Senin tavsiyenle aldım inşallah sorun çıkarmaz.
Bunun içinde 3 sepet var 2 si dolu geliyor galiba. 3. sepete elyaf aldım onu ekleyeceğim. Bir de karbonu 1 hafta felan çalıştırdıktan sonra onu da çıkaracağım. Ondan boşa kalan sepete ne koymalıyım.
Bu arada akvaryum için teşekkür ederim. Şu an bi sıkıntı yok.
Ben de dün siparişi verdim. Senin tavsiyenle aldım inşallah sorun çıkarmaz.
Bunun içinde 3 sepet var 2 si dolu geliyor galiba. 3. sepete elyaf aldım onu ekleyeceğim. Bir de karbonu 1 hafta felan çalıştırdıktan sonra onu da çıkaracağım. Ondan boşa kalan sepete ne koymalıyım.
Bu arada akvaryum için teşekkür ederim. Şu an bi sıkıntı yok.
[/QUOTE]
Bence en ucuzu ve kullanışlısı olan kalın mavi sünger koymak, ben filtremde öyle yapıyorum. Alt sepette seramik halkalar ortadaki sepette mavi sünger en üstteki sepette yarısına kadar ufak ikiz makarna şeklinde seramikler ve 205 lerde olan küçük mavi sepettede 2 cm yüksekliğinde zeolit ve onun üstüne 2 cm kalınlığında elyaf kullanıyorum.
Ayrıca bu filtrelerde temizlik yaptığımızda filtreyi yeniden çalışmadan önce filtrenin su çıkışına ince gözenekli bir tül yada kadın çorabından yapma bir süzgeç takmak lazım yoksa akvaryuma epey bir tortu boşalabiliyor.