Ciklet ve su kaplumbağası?
Arkadaşlar ciklet akvaryumuna 2 adet su kaplumbağası almayı düşünüyorum.Şimdi şöyle olacak;
Kaplumbağaların ismini cinsini bilmiyorum ama akvaryumcu büyümediklerini söyledi.Havayı dışardan aldıkları için yüzeye çıkmaları gerkiyor.Bunu akvaryuma koyacağım ve bir bölümü dışarda olacak kaya sağlayacak.Işıktan rahtasız olmamaları için florasanın o bölgesini bir şeyle kapatmayı plânlıyorum.Sorun ise şu:Cikletler su kaplumbağalarına zarar verebilir mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Cichlidler su kaplumbağalarınıza zarar vermez. Su kaplumbağalarınız
cichlidlerinize zarar verir. Su kaplumbağalarının ana besini ettir. Kesinlikle
tavsiye etmiyorum.
Su kaplumbağalarının büyümeyen türünü duymadım. Bu bir satış taktiği gibi
geldi bana.
Saygılar!
Kaplumbağa cichlidlerinizi tek tek avlar sakın koymayın.
Resimdeki akvaryum dev br Amazon akvaryumu zannedersem. Görünen balığın da tam emin olmamakla beraber Serrasalmus türlerinden bir piranha olduğunu sanıyorum... Görünen kaplumbağa da Amazon da yaşayan bir kaplumbağa türü...
Fakat, bu şekilde profesyonel bir akvaryumda bile (resmin tamamını göremesem de); kaplumbağanın zaman zaman balık kayıplarına sebep olduğunu zannediyorum... Yeterli besini alsa bile diğer balıklara er yada geç zarar verecektir. Resimdeki profesyonelce hazırlanmış habitatta da ufak kayıplar "doğanın gereği" olarak görülebilir.
Peki siz kendi balıklarınız zarar gördüğünde onlara "ufak kayıplar" diyebilir misiniz?
Saygılar...
Topu topu 7 balık var 1'i gittiğinde sizce ufak kayıp diyebilir miyim?
Uğur Abi, bizim akvaryumcudaki kaplumbağalar, yanakları kırmızı olanlardan ve minyatür, hiç büyümez dedi.Ben de akvaryuma kaoyabilir miyim demiştim.Ama güzel olurdu demi yani?Şöyle 2 tane yeşillik olsa akvaryumda?
[QUOTE=tolgao2000]Vallahi kaplumbağanız için çok güzel olurdu [/QUOTE]
Değerli arkadaşm büyümez die bi olay yok ama senin söylediğin tür singapur kaplumbağasıdır o yanakları kırmızı olançok yavaş büyürler.Akvaryum içinde yaşatılmazmı? Dediğin gbi kayalık yaparak üstüneçıkmasını vs.sağlayabilirsin ama olay o değil blki akvaryumdaki balıklarını yemez ama kuyruklarındaki küçülmeleri zamnla görürsün ve suyu çok kirletir ayrıca atlanmaması gereken bi şey daha kaplumbağana ayrı yem vericeksin ve kaplumbağa yemlerinin bir poşet içinde gördüm gerçekten iğrenç görünüyor ve kötü kokkuyordu bu kadar neden varken nie koyasınki çok istersen al bi fanus onda bak!