Üyelerimizin Kendin Yap Projeleri
markymark
Forum Üyesi
Adı Soyadı: Murat AVCI
Murat Bey'e Özel mesaj gönder :
Konu Linki: http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=157096
Projenin Adı: İstenilen Şekilde Kapak Yapımı
Forumda şu sıralar çokça kapak sorusuyla karşılaştığım için bir konu açmaya karar verdim...
Bu resim küçültülmüştür. Buraya tıklayarak orjinal boyutuna çevirebilirsiniz. . |
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
olcayaksu
Forum Üyesi
Proje Sahibi: Olcay AKSU
Olcay Bey'in açmış olduğu kendin yap proje başlığına
Projenin Adı: Çamaşı makinesi motoru ile kafa motoru yapımı
Arkadaşlar malumunuz üzere büyük akvaryumlarda,sump sistemi, vazgeçilmez bir filtrasyon sistemidir.Ve sumplarda en önemli şey kafa motorudur.Piyasada yüksek debili,motorlar bildiğiniz gibi çok pahalı.Bizimde amacımız bilgilerimizi,fikirlerimizi ve tecrübelerimizi buradan tüm akvaryum sever akarakadaşlarımızla paylaşıp,elimizden geldiğince bu hobiyi dahada ucuza maletmek.Bunun için kendim yapıp,yıllardır kullandığım bir kafa motorunun yapılışını sizlerle paylaşmak istedim.Eminimki bu sistemi daha önceden yapıp kullanan arkadaşlarımız vardır.Benim niyetim acizane,kendi payıma dilimin döndüğünce,bu sistemi bilmeyen veya hobiye yeni başlamış arkadaşlarımıza anlatıp,nasıl ucuz ve yüksek debili bir kafa motoruna sahip olabileceklerini anlatmaktır.Bu çamaşır makinalarının,25 waat ve 30 waat olarak iki çeşidi vardır.0,5mm hortum ile çıkışını daraltmadan,yandan sumplu akvaryumlarda saatte 8000 lt reye kadar su basma debisine sahipler.Bu debi, yükseklik,çıkış mesafesi,hortumun tanzik yapması için cıkışının daraltılması gibi sebeplerden değişiklik gösterebilir.Ama ben kendim yıllardır akvaryumlarımda kullandığımdan,piyasada benim diyen en iyi kafa mototorlarını bile geride bırakan bir motor olduğunu söyleyebilirim.
Detaylar;
* Bu motorların suya salınım yapacak tek yeri,rotordur.Yani motorun bobininin geçtiği metal aksam.Onuda zaten izole ettiğimiz için suya salınım yapacak başka hiçbiryeri kalmıyor.Motorun iç yapısı sadece görülebilen bir pervaneden ibaerettir.Pervanenin şaft kısmı kapalı olduğundan suyla hiçbir teması yoktur.Bu özelliği sayesinde deniz akvaryumları içinde uyumlu bir motordur.
selim87
Forum Üyesi
Proje Sahibi: Selim UYAROĞLU
Selim Bey'in açmış olduğu proje başlığına
Projenin Adı: Levhayı Parçalamadan Kapak Ve Aydınlatma Yapımı
Malzemeler:
Yapım aşamaları:
Radinant
Forum Üyesi
İsim Soyisim: Furkan CAN
Furkan Bey'in açmış olduğu başlığı incele ve görüş bildir.
Projenin Adı: 15 Dakikada Pet Şişeden Artemia Düzeneği Yapmak
Arkadaşlar bugün kendime artemia düzeneği yapmaya karar verdim tüm malzemelerimi hazırladıktan sonra fotoğraf makinemi elime aldım ve işin her adımını resimlerle destekleyerek sizlere sunmak istiyorum.
tamirci25
Forum Üyesi
İsim Soyisim: Sait Danışman
Sait Bey'in açmış olduğu konuyu incele ve görüş bildir.
Projenin Adı: Alternatif Akvaryum Isıtma Sistemi
Merhaba arkadaşlar eskiden beri aklımda olan ve elektriğe verdiğim yüksek meblalar sonunda aklımdaki sistemi kurmaya karar verdim. Sistem evimde kışın ful çalışan kombiden faydalanıp akvaryumu ısıtmak.
Fiyat istesi