Akvaryumumda balıklarım sağlıklı olur mu?


SeRHaTÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 17
SeRHaTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2007 22:05

öncelikle merhabalar... Aranıza yeni katıldım. Aslında acemi bir hobici değilim ama ilk chiclid beslemeye yeni başladım. bundan 4 sene önce 38 lt. akvaryumumda canlı doğuranlardan besliyor bol bol yavru alıyordum. balıklarımın hepsi malesef bir günde öldü bende beslemeyi bıraktım.

Şimdiki hobim chiclidler. ama bakımı bir hayli zor sanırım. onun için size yeni akvaryumumun bilgilerini vererek sizden tavsiyeler ve uyarılar almak istiyorum.

Akvaryumum 70*35*50 boyutlarında dekoratif bir akvaryum. motorum champion cx-3500. biraz fazla olduğunu söylediler.acaba balıklara zararı olur mu? otomatik ısıtıcımı 27ye ayarladım. akvaryumun içinde saklanabilecekleri 2 adet büyük süs var. ayrıca tabanı kum ile kapladım. hava motorum rambo diye birşey çift çıkışlı.50 cmlik bir hava taşı aldım. o olduğu için filtremin hava vermesini engelledim. sadece suyu temizliyor. İçine 75 litre içme suyu koydum (dezenfektan ve klor kırıcı da kattım) fakat içinde biraz oynama yapınca kum biraz renk verdi. motorun içine 1 yemek kaşığı kadar karbon çubuk attım ama gidermedi problem yaparlar mı?

bunun yanında balıklarımı söyleyeyim.3 tane yaklaşık 12 cmlik yunus, 1e2d. 1 tane 5cm yunus dişi. 6 sarı prenses 1e5d (yaklaşık 6 cm) bir adet çöpçü. chiclidlerle uyum içinde yaşadığını söylediler alırken.

Yemlerime gelince... petshop'tan kırmızı ve kahverengi 2 tane yem aldım. daha doğrusu onlar bunu al dedi. açık yem verdiler. sonra içime sinmedi ben bir kutu da kapalı chiclid renklendirici yem aldım. bunları karıştırsam sorun olur mu? hepsini beraber veririm. ve bu sayı ve boyutlardaki balıklarıma ne kadar ve kaç öğün yem vermeliyim?

ayrıca önerileriniz varsa lütfen söyleyin balıklarımın yine ölmelerini istemiyorum. o yüzden hataya yer yok sanırım. verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

istanbul61Çevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 261
istanbul61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2007 01:47
Sayın Serhat KÖRÜK; Öncelikle şunu unutmayın, akvaryumu ilk önce balıkların, sonra sizin zevkinize göre ayarlıyacaksınız.O boyda akvaryuma yunus olmaz,ve enfazla vatoz çöpçü hariç 4 balık olsun, 1e 3 dişi sarı veya beyaz prenses olabilir. Yunus için en az 1 metrelik akvaryum lazım.Bol kayalık olması lazım, kayaları mağara şeklinde koyun ki saklanabilsinler.
Kumun renk vermesi galiba iyice yıkamadınız, ben kumu 1 hafta boyunca gittim geldim yıkadım, birde kaynattım.
Isı 27 fazla gibi 26 olsun.Filtrenin balıklara fazla gelmesi diye bişey bence yok, artı fazla olsunki suyu daha iyi çevirip temizlesin ve suya akıntı versin, malawi balıkları akıntıyı sever,filtrenizi bilmiyorum ama dış filtre değilse, bence dış filte kullanın.
Haftalık dipten 3te 1 su değişimini aksatmayın.
Hadi kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BakıŞÇevrim Dışı

[B]8928,2[/B]
Kayıt: 11/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 1197
BakıŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2007 01:56

Serhat bey, öncelikle hüseyin bey'in yazdıklarına aynen katılıyorum ve eklemek istediğim hangi akvaryumcu söylediyse yanlış söylemiş çöpcü beslemiş olduğunuz balıklarla yaşayamaz hayvana eziyet olmasın bence geri iade edin. Birde akvaryumuzunuz doğal olmasını istiyorsanız sunni şeylerden kaçının. İyi akşamlar. .


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jamalÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 28
jamalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2007 11:12
120 lt. akvaryum için bence 10 balık aşırı fazla ve o boyutlarda yunuslarda aşırı fazla.Bence balık sayınızı ve boylarını biraz daha makul oranlarda tutun hem sizin için hemde onlar için çok daha iyi olacaktır.Yem olayına gelince Tetra'nın ve Sera'nın hayvansal ve bitkisel yemlerini öneririm.İkisini karıştırarak verebilirsiniz.Sabah ve akşam vermeniz yeterli olacaktır.Hafta 1 kere fln öğün atlatırsanız güzel olur balıkların metabolizması açısından.Kumun yarattığı o bulanıklık 3-4 gün içerisinde geçer suyun biyolojik döngüsüyle beraber berraklaşır.Eğer bu sayıda ısrarcıysanız filtreninde hava vermesini sağlayın.Haftada bir %25 oranında dip çekimi yapmanızı ve filtrenizi akvaryumun kendi suyuyla yıkamanızı öneririm.Bakteri kültürünün yok olmaması açısından önemlidir.Malawi akvaryumunuz hayırlı olsun umarım istediğniz şekilde büyütürsünüz.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

F_K_AÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 461
F_K_AÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2007 17:45
Herkes dogru soylemis. O boyutta akvaryum icin o kadar malawi fazla. Ya secim yapip balik sayisini azaltmaniz lazim ya da paraya kiyip daha buyuk bir akvaryum almaniz lazim. Copcu baligini da akvaryumcunuza geri verirseniz onun ruh sagligi icin iyi olacaktir :) Malawileriniz hayirli olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SeRHaTÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 17
SeRHaTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2007 20:20
çok teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için. evde 40 lt.lik 2 akvaryumum daha var. belki paylaştırabilirim balıkları. hepsine o kadar ısındım ki hiçbirisini vermek içimden gelmiyor Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler. teker teker uygulamaya geçireceğim SeRHaT2007-4-4 20:21:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir