Frontesa, Tropeus , lelopi akvaryumum ve
125*55*60 lık akvaryumum. Bu karışık olarak baktığım bu akvaryumda yem olarak flora, Granül Gren ve ciklet yemini karıştırıp
balıklarıma veriyorum. her 20 günde bir Lelopilerden , her 30 günde bir Tropeuslardan ve cüce vatozlardan yavru almaktayım.
Frontesalardan daha yavru alamadım. Dişiler biraz küçük. Akvaryum kendi yapımım.
Tropeusum yumurta aldı alacak.
Frontesalar da Erkek belli ama diğerleri dişimi bilemiyorum. Tecrübeli arkadaşlar görüşlerini söylerse sevinirim.
Frontesalar da Erkek belli ama diğerleri dişimi bilemiyorum. Tecrübeli arkadaşlar görüşlerini söylerse sevinirim.
Lelopide büyük ihtimalle yumurtladı. 200 e yakın yavru var ne yapacam bilemiyorum.
Akvaryumun erkeği . Karışık arvaryumun tek dezavantajı yavruyu akvaryumda bırakamıyor olmanız. Anında yok oluyor. Takip edip balık yüzmeden akvaryumdan almanız lazım.
Tüpcük çıktı karın şişti kurlar hat safada
10 adet tropeus 100 kadar lelupi 12 adet de cüce vatoz yavrusu var. Bu akvaryumu ikiye böldüm. En güzel yolu sineklik yaoan camcılara giderek net ölçünüzü vermeniz. Diğer yollar tam sonuç vermiyor.
Başka bir açıdan yavrular. Yem hep aynı sadece pense ile ezilmiş olarak veriyorum bunlara. Yavruları mutlaka belli bir büyüklüğe kadar ayrı tutmak lazım. Emsaller aynı yerde olmalı yoksa kayıp mutlaka oluyor.
Dişi olan 2 sefer yumurta aldı attı ya tecrübesizlikten yada erkek küçük verimleştiremedi yumurtaları
Lilupi yavrularını aralarına attım yemediler.
Bunlarda yeni lelupi ve tropeus yavruları . Tropeus yavrularını yanlışlıkla erken sağdım Sağdığımda kuyrukları bile yoktu.
Ama hiç kayıp vermedim. Hepsi sağ
Yem aynı . Yanlız 1 paket artemia verdim. troplarada birşey olmadı.
Yorumlarınızı bekliyorum. Özelliklede frontesalarımdaki dişi balıkların hangileri olduğu konusunda.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Frontosalar ağır balıklardır etçil beslenirler(lelupi de aynı şekil), tropheuslar ise hareketli ve otçul beslenirler.Tropheusları akvaryumdan çıkarmanızı öneririm.
Saygılarımla...
Damızlık İkolalar kaç litrede acaba yada 125 lk akvaryumdan yermi ayırdınız onlara ?
O zaman bravo diyorum. Forumlarda tarama yaptığınızda sanırım şaka ihtimalini neden dile getirdiğimi anlayacaksınızdır. Saygılar...