Frontosa Calvus ve başka...
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2008 13:57
Arkadaşlar 300 lt 'lik akvaryumda ve 150 lt 'lik sump 'la 5 calvus 4 frontosa bakmayı düşünüyorum.Yanına hangi balıklar alabilirim ?
Calvuslar:5 cm.
Frontosa:4 cm olacak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2008 14:12
[QUOTE=battac]Birichardi limon ciklet lepstoma tropheus türleri [/QUOTE]
Lambuka 2008-01-11 14:13:22
Merhabalar,
Bu türleri o akvaryuma koymaya kalkarsanız tankınızda harb çıkar. Brichardiler çok sert ve bölgeci balıklardır. Özellikle üreme dönemlerin de yavrularına kendileri baktıkları için o tank da ölüm olayları bile yaşanabilir.
Calvuslar hem bölgeci hemde inatçı balıklardır.
Tropheuslar kavgacı, bölgeci,inatçı üstüne üstelik otçul beslenen balıklardır ve her daim tek tür beslenmesi önerilir.
Leptosomalar ilerde frontosalarınıza hamsi gibi yem olacaktır.
Leleupiler kavgacı ve bölgeci balıklardır en ufak oolayı büyütüp sert kavgalar çıkarabilirler.
Calvus, frontosa ikilisinin yanına en ideal arkadaş leleupidir, yukarda da yazdığım gibi kavgacı ve bölgeci bir balıktır ancak inatçı değildir, kavgalar olsada ölümler olması zordur.
Calvus ve frontosalarınızın yanına tropheus,brichardi türlerini koymaya kalkarsanız ilerde can sıkıcı sorunlarla uğraşabilirsiniz.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2008 14:23
Peki leptosomaları Frontosa 'dan çok daha büyük alsam olur mu?
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2008 14:35
Zaten ben Tropheusları beğenmiyorum.
Peki şu olabilir mi ?
Alperus 2008-01-11 14:36:51
Julidochromis ornatus
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2008 14:35
Tropheus diye yazan arkadaşların kendilerini geliştirmelerini şiddetle tavsiye ediyorum.Arkadaşlar tropheuslar tek tür bakalır.
Frontosa ya gelince yanına hiç birşey koymasanız daha zevkli olur ille de birşeyler koyacağım diyorsanız kalvus yada leleupi olur frontosalar büyüyene kadar onlardan büyük boyda leptosoma konabilir.
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2008 14:55
Frontosa büyüyene kadar Leptosoma yaşlanır.