Frontosa Denilince Çıldırıyorum!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Eğer ikinci türe denk gelir de acemi olduğumu hissettirirsem bana istediğim tür dışında başka bir tür verirler diye korkuyorum. Belki istediğim balıkları alana kadar, şu anda aralarında göremediğim farkları daha rahat görürüm ama yine de bir korku işte benimkisi.
Ben ya dediğiniz gibi Blue mpimbwe ya da kesenin ağzını biraz daha açıp gerçekten hayalim olan Blue Zaire Moba almak istiyorum. Yavru almayı ben de çok istiyorum..Elimde büyümelerini, bana alışmalarını, huylarını benim evin ortamına göre ayarlamalarını istiyorum. Gerçi bir balık bunları yapar mı bilmiyorum ama sonuçta eski ortamında uzun süre kalıp da benim evin ortamına gelen bir balıktan daha iyi olacağı kanısındayım yavru balık almanın.
Ancak yavruların herpsi birbirine benziyor.
Beni kazıklamayacak ve "evet ben Moba istiyorum" veya " bana 3 dişi 1 erkek mpimbwe verin" dediğimde bana gerçekten o balıklardan verecek olan birisini tavsiye etmenizi rica ediyorum.
İstanbuldayım..hatta beylikdüzü diyeyim de daha iyi olsun :)
Bu arada Mobaların yavruları ne kadardır?...2cmlik yavru bile alabilirim...tabi varsa
Yazmış olduğum 3 türüde bir birinde ayırmanız gayet kolay Burundi=6 banttır , kigoma=7 , mpimbwe ise=5 banttır ve bu iki türe göre yavruyken silikte kalsa , mobaya benzemesede bir maskeye sahiptir. Canlı moba görme şansım olmadı ve yavruyken moba ve burundiyi daha önce moba yavruları görmediyseniz ayırmak bir parça zor Forumda buna defalarca şahit olduk canlı renklere sahip burundileri 2,3 cm iken tecrübesiz arkadaşlara moba diye sattılar. Beylükdüzünde olmanız bir şans aquapetcenter ve tanganyika akvaryumları Beylikdüzünde tam adreslerini alıp ziyaret edebilirsiniz. Hem balıkları canlı görmeniz karar vermenizde daha büyük rol oynuycaktır.
Bu arada Mobaların yavruları ne kadardır?...2cmlik yavru bile alabilirim...tabi varsa
[/QUOTE]
Pek az balık türünün boyu 2cm iken cinsiyeti ayırt edilebilir diye hatırlatayım ben.
Metin bey ve İsmail bey teşekkür ederim. Konu hakkında çok detaylı bir çalışma forumda mevcut. Sağlıklı balıklar.