Frontosa Faciası...
Öncelikle geçmiş olsun çok üzücü bir olay. Bu bakterinin balığı öldürebileceğinin kaçınılmazlığından ziyade bu bakterinin nereden veya neden kaynaklandığı konusu daha önemli gibi acaba yeni denediğiniz veya daha önce kullanmadığınız bir çeşit yemden mi bulaştı ki, suyun sıcaklığı üreme hızlarını arttırsa bile bunun akvaryuma girmesinde mutlaka bir dış etken var gibi duruyor. En azından ben öyle düşünüyorum. Konunun açılması keşke böyle bir acı olay sonrası değilde başka türlü olsaydı, bizler için çok faydalı olacak gibi. Ayrıca formda ki arkadaşlarımızın geçmiş olsun dilekleri yanında yorum olarak katkıları da olursa en azından bilgi paylaşımı ve faydalı bir konu olur.
Saygılar.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Öncelikle geçmiş olsun çok üzücü bir olay. Bu bakterinin balığı öldürebileceğinin kaçınılmazlığından ziyade bu bakterinin nereden veya neden kaynaklandığı konusu daha önemli gibi acaba yeni denediğiniz veya daha önce kullanmadığınız bir çeşit yemden mi bulaştı ki, suyun sıcaklığı üreme hızlarını arttırsa bile bunun akvaryuma girmesinde mutlaka bir dış etken var gibi duruyor. En azından ben öyle düşünüyorum. Konunun açılması keşke böyle bir acı olay sonrası değilde başka türlü olsaydı, bizler için çok faydalı olacak gibi. Ayrıca formda ki arkadaşlarımızın geçmiş olsun dilekleri yanında yorum olarak katkıları da olursa en azından bilgi paylaşımı ve faydalı bir konu olur.
Saygılar.[/QUOTE]Öncelikle yemlemede çeşit kullanıldı ancak dediğim gibi yemlerin daha sonra balıklar yer mantığı ile suda bırakılmaması gerektiğini belirtmiştim. Yemin türü bu konuda fark etmeyecektir. Ama şunu söyleyebilirim frontosa etçil bir balık olduğundan protein ağırlıklı yemlerin bu bakteriyi daha çok beslediği söylenebilir. Su sıcaklığının derecelerini belirtmiştim. Beni şaşırtan biraz daha cichlidler için soğuk su olmasıydı. Bu bakteriye ankara suyununda metaryellerinin ağırlaşmasıyla etken oluşmuş olabilir. Bu konuda herhangi bir fikrim yok. Ancak içeride kullanılan malzemelere ve camlara kıl şeklinde yapışıyor. Suyu zehirliyor. Dediğim gibi oluşmak için temizlenmesinde geç kalınmış filtrelerde ortamını buluyor. Benim gözlemlediğimde iç filtrenin içinde çamurlaşmış pisliğin hemen üst tabakasındaydı. Bu yüzden kendisine uygun ortamı böyle buluyor diyebiliriz. Bir ek olarak suyun sertleştirilmesinden sonra meydana geldiğini daha öncede söylemiştim. Su sertleştirilmelerini dikkatli bir biçimde yapılması şart. Hızla artırılan su sertliğinin zararı oldukça fazla. Bakteriyi beslediğine eminim.
Daha önce önemli bir biçimde anlatılabilseydi ama bunun en azından sadece bende kayıp olarak kalmasını isterim. Umarım hiç kimse bu kaybı yaşamaz. Teşekkür ederim. Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir