Frontosa Yem
Selam arkadaşlar,2 gün önce siteden bir arkadaştan 4-5 cm frontosalar aldım,balıklar gayet sağlıklı fakat akvaryumda yem yemiorlar.Yemleri önce ağızlarına alıp sonra atıyorlar.Denediğim yemler tetra bits,tropical ciklet gran,dip yemi ve seranın bitkisel yemi.Bunların hepsinde durum aynı,önce alıyorlar yemi sonra bırakıyorlar.170 litre tankın içinde 10 tane frontosa ve 15 tane 3-4 cm yunus var şu an.Daha sonra frontosalar için büyük bir akvaryum ayarlayacağım.Şu an frontosaların yem yemesi için ne yapabilirim?Aldığım arkadaşı aradım o tetra bits veriyormuş ama bende yemiyorlar.Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ayrıyetten akvaryumunuzun hacmi ileride balıklara çok küçük gelicek oldu ki yunuslarda var akvaryumda.Bence yunusları çıkarıp tek tür olarak frontosa bakarsanız balıklarınız açısından daha sağlıklı olur kannatindeyim.
Ali bey frontosaya yeni geçiş yaptım yavaş yavaş onlarda bende alışacağız sanırım :) Hikmet bey dip yemini belki severler diye denedim,suyu kirlettiğini biliyorum ama amacım onların aç kalmamasıydı.Kadir bey kısa zaman içinde frontosalar için daha büyük bir akvaryum yaptıracağım ...İlgilenen arkadaşlarıma çok teşekkürler.Sanırım bir müddet frontosalarımın ortama alışmasını bekleyeceğiz gibi görünüyor...