frontosada yumurtlama süresi ?
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2007 17:35
teşekkür ederim ancak benim dişim 3 hafta önce falan yavruları sağlıklı bir şekilde çıkardı geri tekrar akvaryumuna koydum ve bugün baktığımda tekrar tüpü çıktı ve erkekle sürekli kur yapıyorlar öle birşey olma şansı varmı?yani bu kadar kısa bir zamanda kendini toplaması normalmi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2007 17:44
3 yıllık frontosalarım ve sahte diosunuz !!!!!!!!!sahte frontosanında nasıl olduğunu biliyorum uzaktan yakından alakası yok ayrıca dişim zaten 3 ayda bir alıyordu yumurta bu sefer böle oldu o yüsden sormak istedim
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2007 17:59
Bu hobide öğrendiğim şey şu olamaz diye birşey yoktur. Gerek hava şartlarının değişmesi bununla beraber su sıcaklığındaki değişim, su değişimindeki standrtda değişim, yemlerde değişim balıkların iç güdüsel olarak tekrar üremeye elverişli doğa koşulları ortamı izlenimi yaratmış olabilir, işallah tekrar yumurta alır ama pek sanmıyorum. Siz yinede bu balığın kondisyonunu yüksek tutmaya çalışın, taze karidesi öneriyorum.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2007 18:31
Saygıdeğer akvaristler; canlı hücrelerden, metabolizmalardan bahsediyoruz. Bu tür düzensizlikler hepimizin de bildiği gibi insanoğlunda da olur. Ayrıca Volkan Bey'in anlattıkları da doğada birebir olarak (mevsim değişiklikleri vs) balıkların üremelerini tetikleyen şeylerdir. Bence de güçlü bir diyet devam edin ki balığınız sağlığından yitirmesin... Kolay gelsin...
Saygılarımla...
Saygılarımla...
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2007 21:57
cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar zaten haftada 1 kere karides veriyorum (daha fazlasının bağırsaklarına zararlı olduğunu duymuştum)
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2007 02:04
E hayırlı olsun o zaman :)Saglıklı bir sekilde buyutursun insallah yavrularıda..
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2007 12:40
[QUOTE=canf oose]Sana sahte frontosa vermişler.
[/QUOTE]
Sahte frontoza ağzına yumurtamı alıyormuş hayret yeni bir bilgi daha öğrendik hatta akvaryumda yeni bir çığır açıldı bence
Tebrik ederim. Benim frontozam 2 ay önce yumurtladı malesef yumurtalarını attı ve bir sonreki zamanı bekliyorum.
Saygılar.