Frontosalar yavru yermi
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2008 13:30
Arkadaşlar 7 ila 12 cm arasında olan frontosalar 3.5 cm lik yavrıuları yermi beni bu konu hakkında bilgilendirirmisiniz. Ayrı klonilerden alınmna balıklar bunlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2008 16:46
Frontozalar özellikle yavruları koşturup pek avlamaz ama ağzına sığabilecek her yavruyu yakalarsa yer.Bencede bir araya koymayın.
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2008 18:25
Olcay Beye katılıyorum yakaladıkları yerde yutmaya çalışacaklardır. Çalışacaklardır diyorum çünkü geçenlerde aldığım küçük saeleri yutmaya kalktılar birtanesinin boğazından zor çıkardım az daha sae ile birlikte taş gibi mobamda ölecekti
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2008 20:45
[QUOTE=_MehmeT_]Benim Frontozam 17 CM Yanında 3 Cmlik 6 Adet Yavru Var Fakat Yemiyor Balıklar Çok Rahat Yüzüyorlar.. [/QUOTE]
Sadece şans.
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2008 22:10
Frontozalar,aman aman bir avcı değildir.Yani normal yemleniyorken,karnı tok iken kalkıpta 3-4 cm baılığı avlayacağım diye pek uğraşmaz.Ama yakalarsada afetmez.Frontozalar hepimizin bildiği gibi hantal balıktır fakat,ağzına sığabilecek her canlıyıda avlamaktan zevk duyar.
Konumuz yunus olmuş olsaydı mesela,ozaman derdimki yunus mükemmel bir avcıdır,hayatta afetmez,gerekirse saatlerce o yavruyu kovalar ve ergeç onu avlar.Yani lafın özü;her balığın ayrı bir avlanma yöntemi var.
Ama frontozalar özellikle avlamaya uğraşmaz ama yakalarsa yutar.O yüzden o yavruları bir araya koymayın derim.Karar sizin.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2008 22:18
Kesin yer diyemem.Ama küçük balıklar strese girecektir...
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2008 10:30
Frontozalarınız yavruyu yemese bile yavru büyük balıklardan korkacak kayaların arasında saklanacak ve yeterli beslenme imkanı bulumayacak o yüzden büyürse bile çok da saglıklı olacagını sanmıyorum saygılar.
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2008 12:42
Unutmamak gerekirki frontozalar iri avcılardır. Doğalarında ve kanlarında bu avcılık devam eder. Dikkatli olmanızı ve sadece ufak balıkların saklanacağı yuvalar ve oyuklar oluşturmanızı öneririm.