Frontosalarım ölüyor
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2008 14:16
Arkadaşlar 1 e 4 d. frontosam var ve 350 lt. tankta bakıyorum. Balıklardan dişi olanları koloni halinde, erkek olanı da ayrıca almıştım. Yaklaşık 2 - 3 ay beraber kaldılar ancak geçtiğimiz pazar 1 dişi, pazartesi de 2 dişi erkek tarafından hırpalanarak öldürüldü. Diğer tankımdaki "fazlalık" olan erkek yunusu da frontozaların yanına koymuştum, dün yunus'u da öldürmüş. Şu an akvaryumu 2 ye böldüm ve erkeği ayrı bölmeye, dişileri de (kalan 2 yi ) ayrı bölmeye. Dişilere kondisyon kazanması için tetra doramin veriyorum. Sorum şu.;
Echoe 2008-03-27 16:19:49
Bölmeyi kaldırdığım zaman erkek tekrar dişilere saldırır mı?
1 erkek 2 dişiden yavru alabilir miyim yoksa erkeği gözden çıkarmalı mıyım?
Diğer tankta yunuslardan ve kadangolardan yavru aldım,
frontosalardan da yavru almak istiyorum.
Önerileriniz nelerdir?
İmlaya dikkat!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2008 19:23
Kerim Bey, toplama kolonilerde böyle olayların yaşanması çok doğal. Siz ne kadar dişi alırsanız alın erkeğiniz yine haşat edecektir. Ben size bu balıkları elden çıkarıp yavrudan tekrar başlamanızı önermekten başka çözüm yolu bilmiyorum. Tecrübeyle sabittir. Eklemek isterim; Bir kez değil yıllarca başıma gelmişti. Kurtuluşu yavrudan büyütmede buldum. Maalesef başka sağlıklı bir yolu yok. Karar sizin.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2008 19:30
[QUOTE=AQUAGEN] Bu kadar baskın bir erkekse değiştirin erkeğinizi. Frontosaların yanına farklı türler koyup yerlerini daraltmayınız.[/QUOTE]
Aynen katılıyorum bence tek bakmaya devam ediniz vede erkeğinizi değiştiriniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2008 19:36
Merhabalar, benim bildiğim frontosa türleri eşleri üremediği zaman onları öldürebiliyorlar diye biliyorum. Bu dişinizden kaynaklana bilir!
reis 2008-03-27 19:39:33
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2008 19:39
[QUOTE=Hiko]Kerim Bey, toplama kolonilerde böyle olayların yaşanması çok doğal. Siz ne kadar dişi alırsanız alın erkeğiniz yine haşat edecektir. Ben size bu balıkları elden çıkarıp yavrudan tekrar başlamanızı önermekten başka çözüm yolu bilmiyorum. Tecrübeyle sabittir. Eklemek isterim; Bir kez değil yıllarca başıma gelmişti. Kurtuluşu yavrudan büyütmede buldum. Maalesef başka sağlıklı bir yolu yok. Karar sizin.
Saygılar...
+1
Bende ,frontozalardan yavru alan biri olarak ;erkeği değiştirmenizi önereceğim,fakat yine aynı sorunla karşılaşma olasılığınız her zaman olacak.Eğer sabırlıyım diyorsanız ;tüm balıkları verip,yavrulardan alarak büyütmenizdir.Emek vermek ve onların büyüdüğünü görmek, herşeyden daha güzel.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2008 19:55
Doğan bey yazdıklarınız olabilir doğal katılıyorum ama benimde şu an kolonim toplama ve her hangi bir sorun yok , hatta yumurta alıyorum. Frontosanın yapısında vardır yeni bir balık girdiği zaman ona saldırgan davranmak ve yapısının en güzel yanı onu belirli bir süreden sonra kabul etmek.Burda arkadaşımızın yapabiliceği en güzel şey erkeği değiştirmektir. Aslında akvaryumunun resmini görsek daha iyi , fazla kaya koyup çok yer kapladımı ? Yeterli alan varmı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2008 20:29
[QUOTE=AQUAGEN] Doğan bey yazdıklarınız olabilir doğal katılıyorum ama benimde şu an kolonim toplama ve her hangi bir sorun yok , hatta yumurta alıyorum. Frontosanın yapısında vardır yeni bir balık girdiği zaman ona saldırgan davranmak ve yapısının en güzel yanı onu belirli bir süreden sonra kabul etmek.Burda arkadaşımızın yapabiliceği en güzel şey erkeği değiştirmektir. Aslında akvaryumunun resmini görsek daha iyi , fazla kaya koyup çok yer kapladımı ? Yeterli alan varmı? [/QUOTE]
Ufuk Kardeşim burada sana katılmıyorum. Sende olmaması başkasında olmayacağı anlamına gelmez. Buradaki arkadaşımız erkeği değiştirdiğinde yeni gelen erkek koloniyi tanıyıp, uyumlu olabilir. Ancak burada önemli olan kaçıncı erkek değişiminde bu tutturalacak? Belki 1, belki 5; İşte bunun garantisi yoktur. Bir süre sonra kabullenecektir inancıda çok yanlıştır. Bir kez balıklar birbirinden rahatsız oldularmı, birdaha hayatta birbirlerini kabullenmezler. İşte buda Cichlidlerde kesinlik olmadığının en büyük kanıtıdır. Biz burada eğer tutturana kadar uğraşırsak hem paramıza, hemde canlılara yazık edebiliriz. Cichlidlerde en sağlıklı yöntem her zaman yavrudan büyütmektir. Bu yöntem yavru almadaki başarıyı ve akvaryumdaki huzuruda beraberinde getirecek en doğal yöntemdir.
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2008 08:51
Arkadaşlar hepinize yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Şu an bir arkaddaşıma vermiş olduğum 6 adet 3 cm. boylarında yavru frontosa var. Onlar ayrı bir tankta. Amacım yetişkinleri bir arada tutmak. Büyük bir ihtimalle anlaşamayacaklar. Ayrıca Emre bey Calvuslara merakım var düşünürüm.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir