frontosalarıma et veriyorum


RolandÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 644
RolandÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 14:34
Frontosalarım için gittim kasaptan et aldım (yağsız) Bir parça kestim ve küçük dilimler halinde verdim. Akvaryuma attığım anda aşşağıya süzülürken et parçası bütün brundiler eti kapmak için yarışıyor ama et parçasını ağzına alan her balık 2 saniye sonra tükürüyor yemiyor niye acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 14:48

Muhtelemelen büyük geliyordur. Lakin et yerine dana yüreğini tercih ederseniz daha iy olur daha yüreğini rendenin arka tarafındaki kücük yerde rendeleyin uzun ince kurt gibi cıkar. O zaman yerler ama eti hiç denemedim


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RolandÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 644
RolandÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 14:51
Banada et önerildi aslında onun için aldım yemeye çalışıyorlar ama yiyemiyorlar gibi oluyor sanki çok küçük parçalara böldüm attım yine yemiyorlar. Balıklar için aldım ama pişirip ben yiyecem en sonunda.Big%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cesterkskÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2007
İl: Izmir
Mesaj: 109
cesterkskÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 14:59
Frontozalar ıcın en guzel yıyecek bızım denız balıkalrını tutmak ıcın kullandıgımız sülünezdır.Deneyın ve nr demek ıstedıgimi anlıyacaksınız

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShotokanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13095,1[/B] [C]2,2,23692[/C] [B]14188,3[/B]
Kayıt: 08/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 4596
ShotokanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 15:27
Et değilde;dana yüreği ve karidesi ,ne kadar büyük kıymış olsanız bile,geri çıkaracaklarını sanmamWink.Denemenizi öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HikoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3571
HikoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 16:07
Et vermeniz çok sağlıklı gelmedi bana Murat Bey. Nitekim bu canlıların doğadaki menülerine aykırı. Bence karidese yönelin derim.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 19:21
Kasaptan alınan dana, kuzu vs... gibi etlerin bağ dokusu kuvetli olduğundan balıklara yiyebileceği küçüklükte parçalar halinde versenizde sindirimi çok zordur ve büyük kısmı sindirilmeden dışkı ile atılacaktır. Her balığın sindirim faunasındaki sindirim bakterileri farklıdır ihtiyacı olan besin maddelerini parçalar bu parçalanan besinlerde, sindirim enzimleri ile balık tarafından özümsenir. Balığın ağzından giren her yem ona faydalı olacak demek değildir ( bize öyle gelsede) Önemli olan balığın ihtiyacı olan yemleri ve verdiğimiz yemin ihtiva ettiği içeriktir. Dana yüreğinde ise folik asit ( B9 vitamini, özellikle balıklarda üreme, erkeklerde sperm hücrelerinin gelişimi dişilerde yumurta üretimi için önemlidir), Avitamini ve askorbik asit çok bol bulunur. Çizgili kas yapısı olduğu için lifli özelliğinden dolayı mekanik sindirimi zordur. Balıklara vermek için mikserde mümkün olduğunca parçalanmalıdır. Bu sindirimi ve enzim etkinliği artıracak kolay emilim sağlıyacaktır. Taze yem vermek istiyen arkadaşlara benim zamanında hazırladığım bir diyeti önerebilirim. Dana yüreği, karides, havyar ( balıkçılarda bolca bulunur, balık içi temizlendikden sonra bolca ve bedava çıkar) Spiruluna Flake ve granumeat. Ama mikserde bolca öğütün!
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RolandÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 644
RolandÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 19:24
Volkan bey bilgiler için teşekkür ederim peki bu aldığım eti haşlayıpta versem nasıl olur acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AQUAGENÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 2119
AQUAGENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 19:26
    Tavuk etini kusarlar , yeselerde bir kaç saat sonra akvaryumda görürsünüz. Fazla olmamak kaydı ile hamsi yada karidesi temizleyip küçük parçalar halinde verebilirsiniz , büyük et parçalarından kaçının.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2008 19:31
Örnek veriyim insanda selülozu sindirebileceğimiz bakteriler olmadığı için koyunlar gibi ot yaprak vs türü bitkileri yiyemiyoruz yersekde sindirimimizi bozuyor bolca Wc'ye koşuyoruz. Pişirince etin protein yapısı bozulacaktır besleyicilik değerleri düşecektir bunamukabil yukarıda yazdığım gibi sindirimi kolay olmayacaktır. İnsanın yemek yeme ve sindirim sistemini balıklarınkiyle karıştırmayın, kıyaslamayın. Balıkları apayrı bir sinidirm sistemi olan bir canlı olarak değerlendirin ve onun ihtiyacı olanları vermeye gayret gösterin sizin ona uygun gördüklerinizi yemek zorunda kalmasın.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CelilZatÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 94
CelilZatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2008 19:38
En güzeli karides vermeniz olacaktır. Volkan Bey söylenebilecek her şeyi açıklamış. Ben karidese alıştırmanızı öneririm özellikle. CelilZat2008-04-05 19:39:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir