Frontosamın Kucuk ama Büyük Aşkı
Uzun zamandır gözlemledigim ama aceba diye dusundugum bi olayı sizlerle paylaşıp fikrinizi almak istedim.Şu an 4 tane yetişkin frontosam var 3 d 1 e .Erkek frontosa en küçük dişi frontosaya farkedilir bir şekilde torpil geçiyor.Diger dişiler akvaryumun sağ üst tarafında tek ayak üstünde beklerken bizim ufak dişi elini kolunu sallayarak istediği gibi geziyor.İşin ilginç yanı tek ayak üstünde bekleyen dişilerden biride şu an tüpçük çıkarmış durumda.Ama sanki tüpçüğü çıkaran küçük frontosaymış gibi devamlı onla ilgileniyor ve kendisine yaklaşan tüpçüğü çıkmış dişiyi devamlı kovuyor.Birazdan küçük dişiyi ayırmayı düşünüyorum.İnşallah bi aksilik olmaz.Frontosalarda çok eşli diye biliyorum ama bu ayrım akvaryumda bariz belli oluyor gözlemledikten bir süre sonra.Frontosalarda eş tutma olayı varmıdır?Ya bizimki kör kütük aşık mı olmuş ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Aşıkları ayırmak istemem ama ne yapalım.En azından düzgün bir erkek frontosa bulana kadar yaşanılar aşklarını .Gerçi buralarda daha iyisini bulacagımı da pek sanmıyorum ama.Bir araştırayım.Çok teşekkür ederim yorumların için abi iyiki varsın...Kolay gelsin .