Frontoza Brundi Akvaryumum
Kapasite (litre):400lt
Canlılar:12 adet frontoza brundi+1adet vatoz(birbuçuk yıl önce aldığımda 3 ila 6cm arasındaydılar)
Malzemeler:1200lt debili dış filte+600lt debili iç filtre+çift çıkışlı elektrik kesildiğinde pille çalışan hava motoru+dipte çok az midye kırğı ve granit kum karışık,atman 300watt ısıtıcı
Akvaryum Bakımı:her hafta %40 dip çekimi ve yarısı dinlenmiş yarısı direk çeşmeden su ilavesi(kışın eklenen suyun sıcaklığı ile akvaryumdaki suyun sıcaklığının aynı olması özellikle dikkat ediliyor)haftada bir iç filtre temizliği,3ayda bir dış filtre temizliği yapılıyor
Kullanılan Yemler:sera granumeat,kendi hazırladığım kabukları ayklanmış,ezilmiş ve dondurulmuş karides,(bu karidesleri yarımşar kilo alıp ayıklıyorum ve güzelce ezip ufak poşetlere dolduruyorum daha sonrada buzluğa koyup vericeğim zaman bir parça kırıp akvaryumdan aldığım su ile eritiyorum balıklara sunduğumda inanılmaz bir iştahla yiyorlar)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kayalar balıkların saklanması için yeterli,frontozalar çok fazla saklanan balıklar değiller açık alanda ağır ağır yüzmeyi daha çok seviyorlar ,ayrıca dipteki kum miktarıda yeterli,eğer butür protein ağırlıklı beslenen balıklarda çok fazla kum koyarsanız zaman içerisinde(2-3 yıl)mutlaka titrat patlaması yaşarsınız ve buda balıklarınızı toplu bir şekilde kaybetmeniz demek olur,yinede tavsiyeleriniz için teşekkürler,
Dıştan görüntüsü başarılı olmayan bir akvaryum.Balıklarınızın sağlığı ve güzelliği ise maşallah yerinde.Bu arada frontosalar pek saklanmayı sevmez sözünüze katılmıyorum.Daha önce beslediğim yavru frontosalarda,bir tanıdığımda bulunan damızlık fontosalarda kayaların arasında dolaşmayı,yeri gelince saklanmayı çok seviyorlar.Ekleyeceğiniz kayalar görüntüyüde düzeltecektir.
Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler,akvaryumumda frontosaya ilk geçtiğimde bir hayli kaya vardı (yavrular ilk başlarda genellikle ortama alışık olmadıkları için stres altında olurlar ve bunun içinde sürekli saklanma ihtiyacı duyarlar yetişkin balıklar ise hasta olmadıkları ve kendilerini bir tehdit altında hissetmedikleri sürece saklanmazlar zaten bu gibi durumlar için saklanacak yerleri yeterli) balıklar büyüdükçe kayaları azalttım her azaltışımda balıkların davranışlarının daha rahat olduğunu fark ettim.Ayrıca akvaryumumun dış görünüşü başarılı değil görüşünüze saygı duyuyorum,inşallah sizin akvaryumlarınızın dış görüntüsü güzel olur ve ben akvaryumumu bu hali ile inanılmaz beğeniyorum.(önemli olanda bu)Kum meselesine gelince görsellik açısından belki kum yükseltisinin fazla olması güzel ama hijyen açısından değil bunu tekrar tekrar belirtiyorum dipte çok fazla kum varsa normal dip çekimi yapmanız yetmez mutlaka 6/7ayda bir kumları komple boşaltıp güzelce yıkamanız gerekir bunu yapmazsanız uzun vadede kesinlikle nitrat patlaması yaşarsınız.