Frontoza Güncem 4.Sayfa Son Halleri
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 16:50
Murat Bey, biraz sabırsız davranarak acele etmişsiniz heralde. Olsun birdahaki sefere inşallah daha çok olur.
Bu arada gelecek 3-5 yavruya talibim haberiniz olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 18:12
2.dişi yumurta aldı bugün..fotolarini yayınlıyorum artık 4-5 gün bekleyim kuluçka makinasına almayı düşünüyorum..
darısı herkesin başına..çok sevindirici bi olay balıklar bana gelmelerinin 5-6.günü :DSaygılar..
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 18:20
Tebrikler Murat bey. Umarım kayıpsız yavruları alırsınız.Darısı bizlerin başına. gipsy_fire 2007-11-14 18:21:08
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 22:58
Bu dişiminde tüpçüğü çıkık gibi.. sanırım yumurtalar inş. yolda..
Tecrübeli arkadaşlar, ben 3.- 4.gün kusturup kuluçka makinasına almayı düşünüyorum..tavsiyeleriniz neler? Eger yumurtaları yutmazlarsa kaçıncı gün kusturmalıyım?
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2007 18:48
Merhaba
pradot 2007-11-16 18:48:55
Arkadaşlar..
ilk fotoğrafta 18 cm lik dişi, tüpçüğü çıkan dişi ise 20cm lik dişi..
18 cmlik dişim ayın 14 de ,20cmlik dişim ise ayın 15de yani dün yumurtayı aldığını görmüştüm.
Biraz önce kuluçka makinaları ankaradan geldi ve açıkcası sabahı bekliyemedim,ne olur- ne olmaz diye 2 dişimide kusturdum...
yani birini 3.gün diğerini 2.gün kusturmuş oldum..
bilmiyorum kaybım olurmu hatamı yaptım..ama yabancı site olan cyphosta 2.gün kusturduklarını gördüm..
Bende şansımı denemek istedim..
18cmlik dişimden 13 sarı sağlam yumurta 20 cmlik dişimden ise 45 yumurta çıktı, 45 yumurta da bazıları yarım beyazlaşıktı bende bi ihtimal erken kusturmuş olabileceğimden şüphelendim.
Yumurtaları kuluçka makinasına koyup, hafif şekilde hepsini dönmesini sağlıcak debiyi ayarladım.
Sizce erkenmi davranmışım..
Zararı varmı bu konu hakkında bilginiz varmı..
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2007 19:07
Bence erken kusturmuşsunuz.Benim brundilerimde genç ve tecrübesiz dişiler yumurtaları ağzından atabiliyorlar.Ben 3. gün balığı kusturup kuluçka makinesine alıyorum.Beyazlaşan yumurtaları bozulmadan (mantarlaşmadan) tespit edip çıkarmalısın ,ve bir damla metilen mavisi damlat. Yumurtaları her gün takip edip bozulanları çıkar ve işlemi tekrarla.
İnşallah başarılı olursunuz.Saygılar
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2007 19:26
Fotoğrafları...
Hakan bey tamamen beyazlaşanlarımı çıkartmalıyım,yoksa yarısı beazlaşmışlarıdamı çıkartmalıyım, yarısı beyaz olan şaunda 20ye yakın yumurta var,gözüme yarıdan biraz fazla beyazlaşmış olanları 2.kuluçka makinasına koydum,
sirkulasyon hızı hepsini döndürcek çekilde sizce yavaşmı olmalı?birde kaçıncı gün eger çıkarlarsa yavruluğa almalıyım yada kaç gün sonra alabilir diye sorsam daha iyi olur..?
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2007 19:53
Bence tamamen beyazlaşanları çıkar.Onlar zaten bozulmuştur.Yarısı beyazlaşanlarıda zaten ayırmışsınız 1-2 gün gözlemleyebilirsiniz ama onlarda bozulacaktır.Sirkilasyonu aşırı hızlı yapmanıza gerek yok.Yumurtalar olduğu yerde hareket etsin yeter.Aşırı sirkilasyon yumurtaların sağa, sola çarpıp yara almasına ve akabinde yumurtaların bozulmasına sebebiyet verecektir.Yavrular yüzmeye başladığında yavruluğa alabilirsiniz. Başarılar dilerim.
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2007 20:25
Merhaba arkadaşlar.
pradot 2007-11-22 20:29:10
Yumurtadan yavrularım çıkmaya başladı,gözle gözküyorlar 25 adet civarı kaldı,bozulanları ayırdım hep,inşallah bu 25 adetten kaybım pek olmaz.
Tahminen 4-5 gün sonra yavruluğa almayı düşünüyorum.
Allah herkese nasip etsin çok güzel bi duygu...
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2007 20:30
Hayırlı olsun Murat Bey, sizin adınıza çok sevindim, inşallah sizin gibi herkes frontilerden yavrularını alırda piyasada sayıları artar.
Saygılar...