frontoza ve calvusa nasıl bitki olur
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 16:02
Arkadaşlar frontoza ve calvuslara nasıl bitki olur? Balıkların zarar veremeyeceği hangi bitkiyi önerirsiniz? Echoe 2007-10-15 17:16:01
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 16:39
Frontozaların yanında bitki dikerseniz bitkiyi ya yiyecekler yada sökeceklerdir. Benim gözlemlerim ve uygulamalarımın sonuçları bunlar.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 23:31
Bence bol kayalı bir akvaryum en iyisidir.
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2007 11:19
Ben geçen sene değişik bitkiler denedim,frontosalar hepsini söktüler.Geçen ay 3 kök anubias aldım ve köklerine taş bağladım,bu şekilde bitkiler bir aydır duruyor,sökemediler ve yemedilerde.Bu hafta akvaryumcuları geziyorum dev anubias bulursam bunlardanda alıcam.Bu bitki ışığı az akvaryumlarda bile büyüyor,bolca tuz attığım birbaşka akvaryumum var onda bile yapraklarında bir erime olmadı ve yeni yaprak vermeye devam ediyorlar.
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2007 11:30
Anubias türlerine zarar veremezler fakat, bitkileri kayaya sabitmezseniz sökeceklerdir.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2007 13:08
Anubias Barteri, Cryptocoryne Crispatula var. Balansae, Vallisneria Americana Gigantae ve Natans benim frontosa akvaryumumdaki bitkilerim. Bitkilerini plastik kap ya da saksı içerisine dikmelisin. Ayrıca saksının içinde alta kum üstünde ise ince bir sıra çakıltaşı döşersen frontiler bitkileri köklerinden sökemeyeceklerdir.
metinyigit 2007-10-17 13:10:05
Sağlıklı balıklar.
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2007 02:19
Calvus hiçbir bitki ile muhatap olmaz. Sadece kumu kazarsa kökünü sökebilir. Frontosalar ise kayaya tuturulmuş java fern ve soğanı iki kaya arasına sıkıştırılmış yada bir şekilde sabitlenmiş crinum thaianum hariç bütün bitkileri hem didiklerler hem kumdan sökerler. (Tüm anubiaslar dahil)