Frontoza yumurtalarından yavru çıkmıyor
Merhaba arkadaşlar,
1 Erkek, 5 dişi frontozam var dişilerin 4 tanesi yumurta yapıyor. Ancak yumurtalardan yavru çıkmıyor. Kuluçka aparatına koymama rağmen yumurtalar 2-3 gün içinde çürümeye başlıyor ve parçalanıp gidiyor. 4 balık ortalama 200 yumurta yapıyor ama yumurtalardan yavru çıkmıyor. Erkek balıkta kusur var ihtimaliyle erkeği değiştim. Ancak durum değişmedi. Benim tahminim dişiler yumurtaları daha döllenmeden toplamaya başlıyor ve dolayısıyle döllenme gerçekleşmiyor. Yani dişiler acemilik ediyor. Şayet böyleyse bu acemilik geçermi? Ne zaman geçer? Geçmezse döllenmenin gerçekleşmesi için ne yapabilirim? Çok yazık oluyor. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
Hüseyin Ersoy
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Frontosa'lar diğer malavi türleri gibi yumartaları ağzında 15-20 gün tutmuyor mu?
Dün gece en büyük dişi frontoza yumurtladı. Yumurtaları yapıp ağzına doldurduktan sonraki sürece rastgelebildim. Erkeğin kur yapıp, sanki dölleme isteğine karşı dişi hep isteksiz davrandı ve ondan hep uzak durdu. Sanki dölletmek istemedi gibi gözlemledim ben. Erkeğinde buna sanki sinirlendiğini gözlemledim. Sanırım benim dişiler bu ikinci erkek balıklada uyuşmuyor.
Bu balıklarda böyle uyuşmama durumu da oluyormuş galiba. Şayet öyleyse 3. bir erkek daha alıp denemem gerekecek.