frontozalarım neden çok ürkek
İyi akşamlar,daha önce karma ciklet besliyordum seyri çok keyif vericiydi.2 seneden bu yana sadece frontosa besliyorum ama bana tam anlamıyla göz zevki yaşatmıyorlar.Ne zaman baksam sürekli akvaryumun dibindeler. Arada bir yüzeye çıksalar da yanlarından geçen biri olunca hemen dibe iniyorlar.Benden kaynaklanan bir sorun mu var?Yoksa bu davranış onların özünde mi var?Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Malawi karmaşasına alışmış biri ilk etapta yem çok yemeyen durgun frontosalara alışmakta güçlük çeker, zamanla alışır hatta bir Malawi akvaryumu gördüğünde başı dönmeye başlar
Not : Akvaryumunuz oldukça ilginç görünüyor...
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar,sagolun sabretmekten ve alışmaktan başka çaremiz yok anlaşılan.saygılar
Frontosa tabiki malawi kadar hareketli değildir . Fakat anladığım kadarıyla akvaryumunuz salonda ve göz önünde , ve ağarlıkla salonda oturuluyor ise akvaryumun önünden gelen geçende çok ise balıklar genelde streste kalıcak ve dip haricinde pek fazla dolaşırken izleme şansınız doğal olarak olmuycaktır.
Akvaryumunuz gayet başarılı fakat açık renk kum ve kuvvetli aydınlatmadan pek fazla hoşlanmıyorlar , daha loş bir ortam sağlarsanız keyifleri bir parça daha yerine gelebilir.Rahatsız edilmediklerinde ve oda aydınlatması kapatılıp mavi renk flo ile aydınlatmayı kombine ettiğinizde su üstünden yemlenirken dahi izleme şansını yakalarsınız.
Saygılarımla.