Full Kontrol AQUAMATIC FC914
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tüm devre yapımı (pic programlama+devre dizaynı ve imali) size aitse artık teknisyenlikten ve teknikerlikten birkaç adım öteye gitmişsinizdir. (bana gelen stajyerler daha direnç renk kodlarını okuyamıyorlar, nasıl eğitiyorlar bu adamları anlamıyorum)
Projeniz güzel ve işe yarar. Fan'ı suya 90 değil, 180 derece yerleştirirseniz (yani direkt suya değil, suya paralel üflerse) soğutma performansınız artacaktır.
Su ekleme olayı aslında çok kolay halledilebilir fakat sensörün yada şamandıra switch'inin bozulması durumunda pek iyi sonuçlar çıkmaz, en iyisi elle doldurmak, riske girmeye gerek yok.
Ph ölçmek için piyasada elektrod olması lazım, buda eklenirse co2 kontrol düzeneği de sisteme entegre edilebilir. Fakat nitrat seviyesi ölçmek gibi şeyler biraz teferruatlı ve oldukça pahalıya mal olacak şeyler.
Elinize sağlık gerçekten; maddiyat ,imkanlar ve bilgi olduktan sonra insanın elinden her türlü iş geliyor tekrar tebrik ederim güzel çalışma
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim paralele yakın eğimli fan mantıklı fakat benim akvaryum 80 cm olduğu için suya çarpan hava köşeye kadar yayılıyor bu yazı güzel bir performansla atlattım çok şükür ama o şekilde daha hızlı soğutursa neden olmasın mutlaka deneyeceğim.