Gavur balığı :) işgörür mü ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hiç unutmam Bilyap forumunda bir amatör akvaryumuna sazan yavrusu attığını bir sakınca olup olmadığını sormuş ve bir üye
" Önce sazan ölecek ardından tüm balıklarını kaybedeceksin" demişti,
yaklaşık 1 hafta sonra amatör arkadaş aynen şöyle mesaj atmıştı
"Önce sazanım öldü ve sırayla tüm balıklarımı kaybettim..."
Kolay gelsin...
Hmm galiba doğru ama şuda varki ben bu balıkları lepistes olan bir akvaryuma koymak istiyorum ki lepistesler zaten dere balıkları değilmi?
[QUOTE=ikolaahmet]Ne gerek varki? Ben hiç bulaştırmayın derim.[/QUOTE]
Renk olarak çok güzeller,fazla büyümüyorlar ve frontozalarda sonuçta vahşi ortamından akvaryuma adapte edildi belki bizde bu balığı ederiz.
Selamlar.Ben akvaryumumda 2 sene kadar japonlarla sazan besledim ve gayet güzel oldu.Fakat birgün akvaryumun dışında kurumuş vücuduyla karşılaştım diğer balıklarımla bir problem olmadı ama istisnalar kaideyi bozmayabilir siz gene de dikkatli olun.Sizin bahsettiğiniz balıklardan Edirne'de var;hatta bazı uyanık akvaryumcular satıyor onları.Saygılar...
Osman Bey tarif ettiğiniz balık ince uzun mu?bıyıkları evet çöpçünün gbi var ama en çok ayıran özelliği düz bir dış yüzeyi var gbi görnüyor pullar göze batmıyor eğer öle ise söylediklerinize de dayanarak bu balık mirana(miran da deniyor)olabileceği kanaatindeyim.Tabi doğru veya yanlış bilemem ama bnm düşüncem bu tarzda.saygılarımla....
Ben o baliklari biliyorum, turkiyedeyken balik bulamazdim koyde onlardan yakalar beslerdim, hep olurlerdi bende sisenin ustunu kesip toprak kordum boyle 2 ay yemsiz yasardiiiii.
Bu balik sevgisi ta ordan geliyor okadar çok balik tutarduimki akar suda. Torba torba getirirdim ama hep olurlerdi.Bilmiyorduk su kimsayi oxygen ne marim ondan olurlermis.
Osman Bey tarif ettiğiniz balık ince uzun mu?bıyıkları evet çöpçünün gbi var ama en çok ayıran özelliği düz bir dış yüzeyi var gbi görnüyor pullar göze batmıyor eğer öle ise söylediklerinize de dayanarak bu balık mirana(miran da deniyor)olabileceği kanaatindeyim.Tabi doğru veya yanlış bilemem ama bnm düşüncem bu tarzda.saygılarımla....
[/QUOTE]
Evet parlak bir dış yuzeyi var pulları görünmüyor.Ağızlarıda baya geniş ve hemen dudak kenarlarından 2 bıyık iniyor.Miran diye aradım ama bulamdım sanırım latince ismi bu değil.