Geceleri Ne Oluyor Akvaryumda
Kullandığım yemin ne oldugunu bilmiyorum akvaryumcumun tavsiyesi resmini ekliyorum,
Bu akvaryumum boş hali,
Bu da balıkları ekledikten sonraki hali;
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sorunun kaynağı DIY Co2 sistemi de olabilir. Öncelikle akvaryumunuzdaki bitki popülasyonu Co2 desteği gerektirmeyecek kadar az. Bu da çözünen Co2'nin tüketilmemesine ve dolayısıyla özellikle geceleri Ph'ın düşmesine neden olabilir. Ph değerinin uygunsuzluğu yada oynaması balıklarınızın hastalanmasına sebep olabilir.
@ haluk : Haluk bey tavsiyenize uyup yemimi değiştirecem ayrıca sorunun DIY CO2 sisteminden olup olmadıgını kontrol edeceğim. Teşekkürler.
@ cagın : Çağın bey dinlendirip suya balıkları eklediğimde ilk 2 gün su aşırı derecede bulandı ama sonra bulanıklık kendiliğinden yok oldu şu anda su yeterince berrak bende ölümlerin suyun bulanık olmasından kaynaklandıgını sanıyordum ama şu anda öyle bir sorunum olmamasına rağmen ölümler devam ediyor :(
@ cifa : Ahmet bey akvaryuma balıkları eklemeden önce 10 gün boyunca suyu dinlendirmiştim ama belkide yeterli olmamış olabilir.
@ zuzuu : tuçii bey/hanım balıkları ekliyeli yaklaşık 5 gün oldu umarım daha fazla ölümler olmaz :(
arkadaşım oncelıkle yemın ıyı degıl akvaryumcularda tetra marka yemı acık olarak ta satıyorlar olcek hesabı alabılıyorsun suyun bulanıklıgı kumdan kaynaklanıyor bana gore akvaryumu komple bosalt kumu fazla olmayacak derecede kaya tuzu ılave edıp yıka ve ıyıce durula sonra kurutup bı elek sayesınde ele ufak toz seklındekı kum parcacıklarını dısarı atmıs olursun sonra akvaryumunu kur dinlenmiş su ilave et daha sonra eger ımkanın varsa sera aquatan ve sera nıtrıvate kullan en az uc gun bos sekılde calıstırıp balıklarını suya alıstırdıktan sonra salmaya basla yalnız ıcınde bulundukları kaptakı suda akvaryumun yenı suyuna bulastırmayacak sekılde ayrıca balık olumlerın akvaryumu nasıl elde ettıgını bılmıyorum ama sılıkonundan da olabılır sılıkondansa komple bosalttıgında kokusundan da bıraz anayabılırsın. ayrıca ısıklandırmanın suya elektrık verıp vermedıgını de kontrol et ben ılk baslarda ısıklandırma sıstemımın suya elektrık vermesınden dolayı her gece ısıgı yaktıgımda balık kaybına ugramıstım. gelısmelerı bızımle de paylasırsan sevınırım.