Geophagus'larım Yavruladı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=Shadow designer]Merhabalar Aykut,
[QUOTE=koray77]Maşallah hocam kıpır kıpır tr de üretilen 3. nesil 1 ayı geçer ise 1 ayı geçen ilk nesil :)
Utku'cum bu arada videoların şahane :) Nasıl ufaklıklar yetiştimi diğerlerine?
Umut rakamlar çıkmamış zannedersem 4 adet dişi 4 adet erkek 3 çift eş tuttu yazmıştım :)
4 erkek 4 dişiden 3 çift çıktıysa mutlaka fazlalık olan 2adet erkek yada dişiler var. Bunlarda eş tutma belirtisi yoksa aynı cinsten olmaları muhtemel. Mevcut çiftlerin sağlığı açısından öncelikle tankından bunları çıkartarak işe başla. Alg yiyici ve çöpçü dediğin tür(muhtemel corydoras) kalabilir. Yalnız tetra kesinlikle tek bakılmamalıdır ayrıca çoğu tetra iyi yavru avcısıdır, bence çıkarmalsın. O bahsettiğin gri renkteki makrakanta türü balıkalr büyük ihtimalle botia türlerinden birisidir. Çoğu sert mizacıyla tanınır, bence bunlarda çıkarılmalı diyorum. Çıkarılacakların yerine alg yiyicilerin sayısını arttırabilirsin. Yüzey alanını kullanabilecek barışçıl türler üzerine eğilmeni iserim. Ancak 3 çiftin ve yavruların olduğu tankta mevcut bulunan her farklı tür potansiyel tehlikedir. Yavruları direk olarak avlamasa bile, anne-babayı strese sokup yavruları yedirebilir.
Balıklar iyi dün daha büyük bir tanka aldım bugünde ufakları ekledim yanlarına boy farkına rağmen hiç zarar vermiyorlar bu yönlerini çok beğendim(piranhada böyle bir şansımız hiç olmadı)
Sürekli açlar ne kadar versem doymuyorlar abartısız günde 5 öğün yiyorlar piranha yavrularına verdiğim mamadan 2 öğün ara öğünlerde de aqua dip yem veriyorum.Yaklaşık 1 cm olduktan sonra artemianın üzüne bakmıyorlar.
[QUOTE=KarabeY]1 çift alsak nasıl olur? 1e 1d şeklinde de olabilir. [/QUOTE]