Gold head (Resimler Sayfa 2 de)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Işıkları akşamdan sabaha değilde sabahta akşama aç (s7.00 a22.00mesela) Ama söndürdükten sonra odada ışık açmamaya özende göster.
Yavrularını alırsan eğer 1-2 hafta içinde ayır. Suyu ana tanktan kullan daima değişiminide az miktarda yap(ana tank) yavrular su değişimlerine çok hassas.
Hayırlı bebeler
Ali bey, evvela söylemek istediğim şu dişiniz tüpçük çıkardıysa ve karnı şişmeye yeni başladıysa yumurtlayacak demektir. Tarifinize göre 15-20gün içinde yumurta döker. 4.5cm dişinin yumurta dökmesi normal, boyuttan ziyade yaşı ve bakılma şartları önemli, Ayrıca compressicepsler calvuslara nazaran daha küçük boylarda ürümeye başlıyorlar en azından benim gözlemlerim böyle. Yine tahmin ediyorum 40-45 civarı yavru çıkar öyle 100-150 yavru beklemeyin üzülürsünüz.:)
Akvaryumunuz su kapesitesi güzel ama kaç adet Black Calvusunuz var bilmiyorum 4 adette Black Calvus farzedersek boyutlara söyelenecek bişey yok. Derece iyi 25-26 bu balıklar için ideal, ph'ı artırabilirseniz daha iyi olacaktır(zannedersem siteden ph bilgisine ulaşabilirsiniz.) Besleme şeklinizde yemler itibariyle fena değil, ama bana sorarsanız bitkisel yemi bir gün ve protein ağırlıklı yemlerle verin.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Eş olarak kalırlar merak etmeyin.Ayrıca dişi şuan girdiği kabuğu sahiplenecektir.O bölge onun olacaktır.Bu arada yapılan yorumlar tamamen doğru.Ben sadece bu tür besliyorum.Oldukça fazla kişisel deneyimim oldu.Size tavsiyem eğer dişinin yumurta bıraktığından eminseniz(anlattıklarınız bunu doğruluyor)dişinin kabuğa giriş tarihinden 10 gün sonra kabuğu ana tanktan alacağınız bir suya boşaltın.Kabuğu dişi içindeyken alırsanız yumurtaları boşaltacağınız suda bir müddet kabuğu bırakın dişi çıkacaktır o zaman kabuğu silkelersiniz.Kabuğu ana tankta aynı yerine bırakın ki dişi tekrar yerine gitsin.Yavrular için ayrı bir akvaryumunuz yoksa sakın tül yavruluklardan alıpta ana tanka koymayın.Alttan çekip yerler ki ilk zamanlarda çok başıma geldi..
Pet şişe çare olabilir.Ben yavru akvaryumu kullandığım için dediğiniz yöntemi ilk zamanlarda tül yavruluktan aldığım kötü deneyimler sonucunda denemiştim.Yavru büyütmek tabiki zor ve önemli ama pet şişe içerisinde ben bu yavru büyütme olayından haz almadığım için yavru akvaryumuna töneldim.Siz dediğiniz gibi yapın uygun olur.Kbuğu hafif silkelemeniz sonucunda yavruların dökülmeme ihtimali yüksek.Kabuğa adeta yapışıyorlar anca dışarıda bir su içinde rahatlıkla yapabilirsiniz.Siz hepsini dökmüş olduğunuzu düşünseniz bile içeride yavru kalabiliyor.Dişinin kabuktan ayrılmaması doğal.Bölgeci hayvan.Calvustan gezip dolaşmasını bekleyemezsiniz.Anne adayı balıkları tüpü çıksa dahi ana tankınızdan ayırmayın.Çünkü yeni yerlerine adaptasyon sorunu yaşarlar.
Volkan bey tavsiyeniz için teşekkürler. Erkeklerle aynı yavrulardan değiller erkekleri erişkin olarak almıştım. Ve işin güzel tarafı aynı batın üç dişimde yumurta döktüler artık hiç müdahale etmeyi düşünmüyorum nede olsa ilk yavruları kabuktan bir ikisi kaçana kadar da bekleyeceğim tadını çıkarsınlar. Yorum ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Evet bugün itibari ile yavruları gördüm ancak ne yerim var ne yurdum hazırlıksız yakalandım. bütün akvaryumu boşaltıp iki küçük, black ve gold kolonilerini ufak olan akvaryumuma aktarmayı düşünüyorum. İnşallah sert kavgalar olmaz hayırlısı olsun.