Günde %20 su değişimi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bence gereksiz yavru malawilerse bu aranı biraz daha düşürerek uygun olabilir.Büyükse balıklarınız haftada %20 daha uygundur.
Saygılar
Umut bey ben bir tankımda hergün %15-20 su değişimi yapıyorum. Su hep temiz ve balıklar da çok çok sağlıklı. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir şey var kanımca, bu uygulamanın su kimyası oturduktan ve yararlı bakteriler oluştuktan sonra yapılması daha faydalı olacaktır. Günlük su değişimi eğer suyunuz dinlenmiş, uygun kalitede ise amonyak birikimine önemli ölçüde engel olacaktır. Ama yine de garantili bir yol için önce yararlı bakteriler oluşana kadar normal bakım yapıp daha sonra günlük su değişimine geçmenizi tavsiye ederim. Saygılar... |
Arkadaşlar bazı türlerde bu denli yüklü su değişimleri çok gerekli değildir.Malawi türleri besliyorsanız 2 haftalık %30 su değişimleri son derece uygundur.Önümüz yaz su değişimleri daha kolay ama kışın bu denli suları ısıtmak hazırlamak çok zor olacaktır.Bu arada dış filtrenizi tıkanmaya yakın temizlemeniz bakteri sayınız açısından daha avantajlı olacaktır.
Sağlıklı balıklar dilerim...
Metin beye katılıyorum, ek olarak böyle birşeyi yinede yapacaksanız, bu oranı bir anda uygulamak yerine yavaş yavaş artırarak yapmalısınız.
Saygılar.
Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
İl: Istanbul
Bu tabi ki zorunlu bir uygulama değil tercih meselesi. Bakteri nüfüsü yetersiz bir sistemde riskli olacağı da kesin. Ancak dengesi oturmuş bir sistemde (Umut bey ö.m. ile birkaç aydır tankı kullandığını belirtti) sık su değişiminin faydalı olacağını düşünüyorum. Sonuçta hergün yapılacak %20 lik değişim sistem oturmuşsa bakterilerin beslenmesine yetecek amonyağı içinde tutacaktır. Yeni gelen %20 taze su ise balıkların gelişimini sağlıklı ve hızlı bir şekilde yapacaktır diye düşünüyorum. Yanılıyor muyum ? |
Haklısınız fakat yanıldığınız bir nokta var:
Aşırı su değişimi akvaryumun biyolojik açıdan oturmuş dengesini bozucaktır.Çünkü yeni gelen taze suda doğal çevrimlker için gerekli bakteriler henüz kolonileşmemiştir.Ayrıca sık su değişimi balıklarda taze su hastalığına yol açabilir.
Saygılar.