hangi ısıtıcıdan alayım
Arkadaslar daha önce almıs oldugum ısıtıcı patladı?Hangi markayı önerirsiniz?Küçük ısıtıcılar var mı?Akvaryumum büyük değil?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Son bir not aldığınız andan itibaren üretici firma 3 yıl garanti vermekte..
Kaplumbaalar için sudaki ısıtıcılar tehlikeli olabilir. Meraklı hayvanlar bazen ısırmaya çalışıyor ve çeneleri dünyanın en güçlü çeneleri. Su üzerine konan ısı radyatörlü lambalar bence iyi bir alternativ hem küçük olan akvaryumu daha da küçültmeyecektir bu hem suyu ve havayı ısıtır.
Isıtıcı tavsiyesine gelince, öncelikle küçük boyutlu ısıtıcı olarak sadece sera'nın ve shark'ın 25 watt'lık modelleri var, açıkçası Shark'ınki çok kalitesiz ayarlanan derecede devamlı sapmalar oluyor pek tavsiye etmiyorum, Seranınkiler oldukça kaliteli hatta üzerinde kendinden plastik koruyucusu var ama fiyatları şuan piyasadaki en yüksek ısıtıcı fiyatı. Ben kendi akvaryumlarımda Atman'ın bt modeli kristal camlı ısıtıcılarından kullanıyorum, çok memnunum ve denemedim ama sudan çıkması vs gibi durumlarda patlamıyor olması lazım, bu modelin en düşük 50 wattlık modeli var onu alıp üzerine birde ısıtıcı koruyucusu almanızı tavsiye ederim.
Jager ısıtıcı alacaksanız,size tavsiyem olacak. Isıtıcınızı mutlaka akvaryumcunuza ayarlatın. Özellikle geçen seneden bu yana alan herkesten aynı şikayetleri duymaya ve görmeye başladım. Aslında ayarı çok basit ama,devamlı sorun çıkarıyor bu aralar. Atmanın düşük wattlı ısıtıcılarını tavsiye ederim . Saygılar...
Kemal Bey; sorunu ben yaşamadım,yaşayanlardan duyduklarım bu yönde. Isıtıcının kalitesinden şüphe etmiyorum. Sadece ayarlarken sorun yaşandığından bahsettim. Saygılar...