Haşlanmış ıspanak zararlı olabilir mi?


AnkarayÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 85
AnkarayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 15:58
Haşlanmış ıspanak zararlı olabilir mi arkadaşlar? Verdim ve afiyetle yediler.Bu konu hakkında en ufak bilgim yok.Bazen düşünmüyor değilim katkılı pahalı yemlere nazaran daha uygun olabilirmi diye?Eğer sakıncası yoksa ıspanağa alternatif ne gibi şeyler verilebilir? (bu sabah kalktığımda sanki renkler daha bir parlaktı belki de yanıldım)Ankaray2009-12-30 16:02:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 16:30
Levent Bey, az önce lepisteslerede mbunalarada verdim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7742
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 16:35
Ispanak'tan doğan bir rahatsızlık bu güne kadar görmedim duymadım. Alternatif olarak ne gibi şeyler yapabileceğinizi arama yaparak bulabilirsiniz sitede yem yapan arkadaşlar mevcut.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkpainÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 205
DarkpainÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 17:06
Ispanak yanı sıra haşlanmış bezelye ve havuç verebilirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7742
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 17:48
Özellikle Apple snail akvaryumlarında haşlanmış sebzeler ve haşlanmadan salatalık konuluyor ve yararlı olduğunu kendim de gözlemledim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BorodinÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 79
BorodinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 22:06
Kıvırcığı ıspanaktan daha iştahlı yediklerine şahit oldum.
Yararı ve zararı konusunda uzman değilim ancak forumda tüm okuduğum konularda çeşitli bitkileri yedirebilirsiniz diyorlardı, yemlerin içinede konuyor bitkiler zaten.
Ancak malawiler mesela maydanozun yanına bile yaklaşmıyorlar. Kıvırcık marul ve ıspanak yiyorlar ama. 2 haftalık akvaryum sahibiyim bu bitkileri denedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AnkarayÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 85
AnkarayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 23:00
Maydanoz,kıvırcık marul,havuç harika şeyler duyuyorum.Ama ben birşeyi denemek istiyorum;brokoli.Ispanaktan sonra gözlemledim ki balıkların dışkıları anüste hiç beklemeden neredeyse hemen düşüyor yere.miktar  az ama hacim fazla,yani sağlıklı bir dışkı olarak görüyorum ben.renk yeşil çıktı.Trabzon'dan bir yakınım kara lahana verdiğini ve balığının rengi konusunda balıklarından çok memnun olduğunu söyledi. Ankaray2009-12-30 23:01:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tusegeÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 440
tusegeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2009 12:18
Hazır yemlerde de ıspanak mevcut zaten.Önemli olan çeişli yem verebilmek.Haşl anmış Havuç bezelye ıspanak lahana marul hepside uygulanan alternatif yemler.Ayrıca havuç ıspanak bezelyeyi birlikte haşlayıp  robotta çekip buzdolabının dondurucu kısmında saklayıp kullanabilirsiniz.Benzer ugulamaları sitemizde mevcut.Ama fazla yemleme yapıp suyuda bulandırmamaya değerlerini bozmamaya da özen göstermek gerekir.Saygılarımla....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ukilavuzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Antalya
Mesaj: 3890
ukilavuzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2010 21:33
Ispanağı ne şekilde vericez balıklara ne kadar haşlıcaz ve sadece yapraklarını mı vericez

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tusegeÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 440
tusegeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2010 23:59
Genelde balıklar yaprak kısmını yiyiyorlar.Az miktarda haşlamayı düşünüyorsanız 1 tane ıspanağın yaprağını bir çay bardağı kadar su ekleyerek çaydanlık cezve türü bir şeyin üzerinde 10 dakika kadar kaynatın daha sonra balık sayısına göre bir kısmını yada tamamını balıklara atın.Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mutumutlu07Çevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2009
İl: Gaziantep
Mesaj: 363
mutumutlu07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2010 19:53
[QUOTE=tusege]Genelde balıklar yaprak kısmını yiyiyorlar.Az miktarda haşlamayı düşünüyorsanız 1 tane ıspanağın yaprağını bir çay bardağı kadar su ekleyerek çaydanlık cezve türü bir şeyin üzerinde 10 dakika kadar kaynatın daha sonra balık sayısına göre bir kısmını yada tamamını balıklara atın.Saygılar..[/QUOTE]
Ispanağım üzerine kaynar su döküp birkaç dk bekletmek yeterli.

Bende balıklarda ıspanağın bağırsaklarına iyi geldiğini okumuştum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Haer17Çevrim Dışı

Kayıt: 20/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 36
Haer17Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 23:16

Hazır garnitür alsak olurmu ?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MURAT DENİZ 06Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1
MURAT DENİZ 06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 02:51
Ispanağın balıklara rengini kazandırdığı doğrumu ? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

avrasyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 469
avrasyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2012 22:02
Ispanaktan ziyade havuçtaki karoten maddesinin balıklarda kırmızı renk pigmentini artırdığını biliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir