Hava Kesesi Sorunu
Hava kesesi bozulan balıklar yüzmede zorluk çekmekte ve su yüzeyinden aşşağı inememektedirler.Ayrıca balıkların yüzme dengeleri de bozulmaktadır. Hava kesesi sorunlarında balıkların hava kesesini şırınga ile delmek balığın su altına inebilmesine olanak sağlamakta iken , enfeksiyon riski taşımasına da neden olmaktadır.
Hava Kesesi Sorunlarına İlişkin Çözüm Önerilerini Yazarsanız Sevinirim?Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Saygılarımla Abdurrahman.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sakın iğne denemeyin balığın enfeksiyondan ölmesine neden olur.Bence bırakın kendi haline geçerse geçer geçmez ise o zaman çare ararsınız.
Balıkçılık serüvenleri adında bir programda balık bir grup balıkçı dev bir baraküda tumuştu ve suyun dışında fazla tutmuşlardı balığı saldıklarında balık dalamadı ve bir adam geri alıp kesesine iğne batırdı saldığında balık dibe dalmışdı.
Merhaba. Daha önce aynı sorunla ilgili olarak forumda konu açmıştım. http://www.akvaryum.com/Forum/ters_yuzen_ilangi_k416812.asp Bakarsanız faydası olabilir belki. Bana gelince balığım 1,5 ay ter yüzerek yaşadı daha sonra balığa enjektör ile videodaki gibi yöntem uyguladım (gözden cıkardıktan sonra) Hava kesesi gercekten havayı enjektörün ağzından dışarıya cıkardı ancak balık frontazalar kadar dayanıklı ve büyük olmadığı için kolay toparlamadı ve 15 sonra ters yüzmesi bitti anca arada gene denge sorunundan kaynaklanan hızlı yüzmeye çalıştığı zaman nereye gittiğini bilemiyordu. Balığımın 2 2,5 ay bu şekilde kurtaramadıktan sonra artık daha fazla can çekmesine dayanamadım ve sudan cıkardım. Belki doğru değil ama hasta balığın ayrı bir akvaryumda 2,5 ay yaşaması da doğru gelmedi. Ana tanka koyduğumda ise diğer balıklar tarafından tartaklanmaya başladığını görünce tekrar karantina tankına aldım.
Bu tarz soruların cevapları bence özel mesajla bildirilmeli diye düşünüyorum.
Son olarakda soracaksınız kardeşim daha iyi çözümün var mı?Malesef yok.Hastalıklar konusunda bende çoğu arkadaş gibi yeterli bilgiye sahip değilim fakat bu konularada değinmeden geçemedim.
Herkeze sağlıklı balıklar.
Arkadaslar hiçbirsey yapmayın kendisi düzeliyor