hava motoru
BENIM GENE FIKRIM GELDI
diş filitrenin tahliye borusuna yani akvaryuma suyun gittiği boruya BOrunun su akış yonune dogru45 derece egımle bır hava hortumu bırlestırme aparatı eklıyorsunuz bunu sılıkonla dısarıdan su sızdırmayacak sekılde sabıtledıkten sonra hava hortumunu buna baglayarak hava hortumunun azı acık kısmı akvaryum sevıyenızın uzerıne gelecek sekılde bir vantuzla ( mumkunse akvaryumun ıcıne bakıcak sekılde) takıyorsunuz.Dıs fılıtre calısırkenborudan gecen su havayıda ıcerısıne emerek boru boyunca cekıp akvaryuma gerı yolluyor bu sırada suyunuzda havalandırılıyor su borusuna 45 derece egımle baglayacagınız ıcın suyun gerı tepmesı yada borudan su fıskırması soz konusu olmuyor.
not borunun ıcerde kalan kısmınıda acılı kesersenız daha cok hava akısı olur.
SİSTEMİN İYİ YANI ayrıca bır hava motoru calıstırmanız gereksız.
SİSTEMİN KÖTÜ YANI ben bulamadım sız ne dersınız
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[C]2,1,14421[/C] [C]2,2,14421[/C] [B]1993,3[/B]
İl: Yurtdisi
[QUOTE=masterx]Arkadaşım zaten akvaryum havayı yüzey hareketinden alır, bu sistemde o hava hortumuna hiç gerek yok.
[/QUOTE]
+1
onu uyguladıgın zaman dıs motor hava alıyor ve sonunda da duruyor o yuzden bende bu kısma ekleme yapmayı düşündüm .
ayrıca evet iç motorları düşünerek bu fikir aklıma geldi.ve 45 derece yı tutturursanız ve ekledıgınız borunun takıldığı parcayı da ucundan keserseniz su fıskırtmaz unal bey sanırım sız takılan parcanın acılı ağzını(hiv) kısmını akıntıya ters koydunuz o yuzden fıskırıyor olabılır parcayı 180 deresce cevirirseniz hava alıcaktır içerisine
birde ben resımde hortumun ucunu su ustunden bıraktım ancak benım borum su altında duruyor gercekte sadece resım cızım kabiliyetsizliğimden orda ölece bıraktım ılkokul cocugu gıbi resim yapıyorum da paintte saygılar saygun
Onu Şafak bey söylemişti.
Ben bu sistemin gereksiz olduğunu düşündüğümü söyledim. Dediğim gibi zaten yüzey hareketi hava difüzyonunu sağlayacaktır.
Umarım başka konularda da "fikrin gelmeye" devam eder.
Başarılar.