Hava Motoru Zorunlumu?

SerceÇevrim Dışı

İl: Kirklareli
SerceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Saat 15 Dakika önce
Merhabalar,herkese iyi hobiler.
Bir sorum olacaktı,90 litrelik bir akvaryum kuruyorum Hava taşı bağlamak yerine skimmer'ın yüzey temizlerken alttan verdiği hava acaba yeterli olur mu? olmaz ise bu hacimdeki akvaryuma nasıl bir hava motoru ve sistemi önerirsiniz.
Karides,cardinal tetra,cüce vatoz,sae,salyangoz gibi canlıların olduğu bitkili bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Herkese teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bendeniztayfunÇevrimiçi

İl: Tekirdag
bendeniztayfunÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 16 Saat 8 Dakika önce
Dış filtre tavsiye ederim. Hava taşına gerek yok[EDIT]bendeniztayfun,2024-11-22 07:53:02[/EDIT]

Beğenenler: [T]240492,Orhan76[/T][T]251163,Serce[/T]

neomeoÇevrimiçi

İl: Rize
neomeoÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 15 Saat 9 Dakika önce
[QUOTE=Serce]Merhabalar,herkese iyi hobiler.
Bir sorum olacaktı,90 litrelik bir akvaryum kuruyorum Hava taşı bağlamak yerine skimmer'ın yüzey temizlerken alttan verdiği hava acaba yeterli olur mu? olmaz ise bu hacimdeki akvaryuma nasıl bir hava motoru ve sistemi önerirsiniz.
Karides,cardinal tetra,cüce vatoz,sae,salyangoz gibi canlıların olduğu bitkili bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Herkese teşekkürler.[/QUOTE]
Eğer bir iç-dış-tepe filtre mevcutsa ve filtre su çıkışı su yüzeyine hareket veriyorsa, gerek yok. Su yüzeyinde yeterli hareketlenme yoksa ve filtre çıkışını bu hareketi sağlayacak şekilde ayarlayamıyorsanız, bir hava motoru vasıtasıyla hava vermeniz daha sağlıklı olur.

Beğenenler: [T]251163,Serce[/T]

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Tekirdag
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Saat 17 Dakika önce
Çok değişken cevaplar alabileceğiniz bir sual bu. Akvaryumunuz hakkında detaylı bilgi vermelisiniz. Kullandığınız filtre sistemi nedir? Bahsettiğiniz balıklar için hele ki bitkili olacaksa ekstradan hava taşı v.b. kullanmanıza gerek yok. Bitkiler ve filtrenizin çıkışının vereceği su üst hareketlilik yeter de artar. Popülasyonu az tutun, az yemleyin, okuyun.

Beğenenler: [T]251163,Serce[/T]

SerceÇevrim Dışı

İl: Kirklareli
SerceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 8 Saat 13 Dakika önce
Eheim 2211 dış filtrem var,o zaman onun dalgalandırması yeterli olacaktır.Bu arada dış filtre içine zeolit,aktif karbon,biyolojik sünger,elyaf ve crystal clear koydum bir yanlış varmı acaba?
Teşekkürler.[EDIT]Serce,2024-11-22 15:48:08[/EDIT]

neomeoÇevrimiçi

İl: Rize
neomeoÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 4 Saat 22 Dakika önce
[QUOTE=Serce]Eheim 2211 dış filtrem var,o zaman onun dalgalandırması yeterli olacaktır.Bu arada dış filtre içine zeolit,aktif karbon,biyolojik sünger,elyaf ve crystal clear koydum bir yanlış varmı acaba?
Teşekkürler.[/QUOTE]
bitki varsa zeolit çok tavsiye edilmiyor. Kullanılan sıvı gübreleri absorbe ediyor. Zeolit yerine seramik halka, lav taşı vb. (Markalarda farklı isimlerle de mevcut bu tür ürünler) koyup bakteri kültürünü artırıp biyolojik filtrasyonu daha güçlü hale getirebilirsin.