Hava taşı olmadan hava taşı gibi yapma
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2009 11:46
Kaynak : www.aquariumlife.net
Copyright 2006 - Keith Pardee
Çeviren: Batuhan AYDINOĞLU
Bir cumartesi akşamı akvaryumu temizlemeye koyuldum ve fark ettim ki hava taşı tıkanmış birazıda dökülmüş. Hava taşını kapatıp ertesi gün yenisini aldım fakat bir süre sonra yine aynı problem yaşadım. Ve aklıma bir proje geldi. Malzemelerde evde bulabileceğiniz malzemeler.
Malzemeler:
1 küçük çakıl.
Hava hortumu
İğne
Hava hortumu
İğne
Adım 1:
Hava hortumunun ucuna çakılı yerleştiriyoruzki hava oradan çıkmasın.
Adım 2:
İğne yardımıyla hava hotumuna onlarca delik açıyoruz. Çok küçük olmamasına dikkat edin.
Son olarak akvaryumda hortumun sabit durması için küçük bir taş, vantuz veya bir süs eşyası ile yere sabitleyiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2009 11:45
Ben de 65 cm'lik hortumu defalarca delip sizin uygulamayı yaptım. Çok güzel. Hava taşına para vereceğinize böyle bir şey yapılabilir. Bu arada vantuzla tutturulabilir.
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2009 18:03
Kaç cm e bir delik açtınız..
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2009 18:09
Ben hortumu dikiş makinesinde delmiştim =) güzeL proje (uygulayacak varsa makinede ip olmayacak sadece iğnesini kullanın xDRevoLt 2009-10-20 18:09:38
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2009 08:27
Dün akşam denedim yaptım mükemmel oldu. Bunca zaman o kadar para vermişim o hava taşına. Paylaşımın için teşekkür ederim
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2009 03:43
10 Numarasın ;) Bir sorum olacak boruyu taban dolgusunun altında bıraktığımızda bi sorun yaşanıyormu? yoksa hava çıkmaya devam ediyormu? Hava taşları ne kadar vantuzlasanda zamanla taban dolgusunun üstüne cıkıyor deli oluyorum.Sanırım senin tekniğinle artık bu sorundan kurtulacağım teşekkürler :D
WotanSR 2009-10-24 02:14:12
3 cm boruda kaç tane delik açmam lazım?
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2009 13:59
Arkadaşlar bende denemiştim.Uzunca akvaryum tabanına yerleştirip yapmıştım seste çıkmıyor.
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2009 00:27
[QUOTE=WotanSR] 10 Numarasın ;) Bir sorum olacak boruyu taban dolgusunun altında bıraktığımızda bi sorun yaşanıyormu? yoksa hava çıkmaya devam ediyormu? Hava taşları ne kadar vantuzlasanda zamanla taban dolgusunun üstüne cıkıyor deli oluyorum.Sanırım senin tekniğinle artık bu sorundan kurtulacağım teşekkürler :D
Delikleri biraz aç. Az mı geldi biraz daha del.. Böyle böyle istediğin sonuca ulaşırsın.
3 cm boruda kaç tane delik açmam lazım?
[/QUOTE]Delikleri biraz aç. Az mı geldi biraz daha del.. Böyle böyle istediğin sonuca ulaşırsın.