havuz yapımı
Arkadaşlar bizim bahçeye japon balıklarımı beslemek için 2.5m , 2m ve 70cm yükseklik olacak şekilde bir tane havuz yapmayı düşünüyorum. normal 8lik tuğladan örüp fayansla döşeyeceğim bunun boşaltması için altına boru takacağım ama su akmaması için nasıl bi sistem kullanıyım? suyu temizlemek için ne gerekir temizlemesemde bir tane su pompası alıp içine taksam akıntı oluştursa olmazmı 15 günde bir de suyunu değiştirsem nasıl olur?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Suyun 15 gunde değişmesi bence cok kısa bir aralık bence yaoacagınız havuzun bir köşesine filitrasyon için bir boşluk ayarlayın. Su akıntısını saglamak içinde dalgıç pompa kullanın
Dalgıç pompa ile Filitre bolumunden suyu havuza aktarın.
cizebilirsem resim ekleyeyim
Bence filitrasyona cok gerek yok ama dedigim filitre kısmını Resimde görünen şekilde yaparsanız sanırım saglıklı olarak filitrasyon yapacaktır.
Bu arada yapım aşamasdı ve yaptıktan sonraki resimlerinizide eklemeyi Unutmayın.
Saygılar
Çimento kullanmaya karar verdim. Daha önce havuz yapan arkadaşlar varmı? Çimento kullanacağım ve onun üzerine fayans döşeyeceğim genede su sızdırırımı?
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Ahmet beyin gösterdiği filtreleme sistemini kullanmayı düşünüyorum.
Birde bahçede kuyu suyu varda havuzu o suyla doldursam bir şey olurmu?
Beton elbet suyu emecek ve nemlenme olacaktır. Su için kullanılan suva üstü izolasyon malzemeleri var. Onları uygularsanız, nemlenme ve sızıntı olmayacaktır.
Saygılıklı balıklar.
slm... sayın arkadaşlar.... detaylı bilgi almak isteyen olursa beni arayabilirsiniz...!! www.akvaryumdekorasyon.com sayfamda 1 tane cam ve tuğla ile yapılmış örneği vardır.(bu havuz gibi yaklaşık 30 a varan versiyonum var) yardımcı olabilirim.
gsm: 0535 6092966 tel :0212 2217387
saygılar