Heiko Bleher Türkiye'de ( Seminer )
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İnsanların bu şekilde biyotoplar dışındaki kimi kısımda beklediğini bulamayacağını tahmin ediyordum. Tahminimin nedeni ise; Akvaryum Dünyası Dergisi'nde de yazan Sayın Bleher'in yazıları takip edilirse yazılarının başlığı örneğin Neon Tetra değil Neon Tetra'nın Keşfi'dir ve yazı da bu yöndedir. Biz akvaristler ise daha çok pratikte akvaryumumuza uygulayabileceğimiz şeyleri öğrenmeyi severiz. Bu kişi defalarca amazona gitmiş bir üstat, bu nedenle balıkları bizim gibi akvaryumdan daha ziyade yerine inceleyen ve buna gönül vermiş birisi. Bu açıdan doğal balıkları doğal ortamlarında görmüş bu kişinin en çok biyotop tasvirlerinden faydalanılır, bu konuda çok önemli şeyler anlattığına inanıyorum. Dileriz diğer pek çok üstat da ülkemize gelecek ve bize kitaplardan okuyup akvaryumlardan tecrübe edemeyeceğimiz böyle güzel şeyler paylaşacaktır.
Saygılar,
Refet Bey kesinlikle çok önemli bilgiler verdi. Ancak konu başlıklarına fazla sadık kaldığını düşünmüyorum. Bunun en büyük nedeni, bize anlattıklarından çok daha fazlasını yapmış olması ve bütün anlattıkları dile kolay olaylar. Ancak bu kadar iş başaran bu nsan haklı olarak açık açık megoloman olduğunu seminerde bize ağır bir şekilde hissettitrdi. Semineri de bize yardımcı olmakla paralel olarak kendi egosunu da tatmin etmek oldu. Düşünün en büyük başarılarından biri olduğunu hissettirdiği Discus üzerine çalışmalarını,sırf çalışmaları üzerine kurulu ve dıscus teorilerini kanıtlayan konuları anlattı. En uzun konu olan discusların büyük bir kısmı teorileri oluşturuyordu. Ancak tekrar söylüyorum ben gittiğime memnun kaldım, üstad kelimesinin hakkını fazlasıyla veriyor.
Saolsun bir çok arkadaş yemek yerken biz soru-cevap konseptini gürültüler arasında yapmaya çalışırken, üstad çok ilginç bir bilgi verdi; Biotopunu oluşturduğu akvaryumu yıllarca dip çekimi yapmadığı akvaryumları varmış.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Refet Bey kesinlikle çok önemli bilgiler verdi. Ancak konu başlıklarına fazla sadık kaldığını düşünmüyorum. Bunun en büyük nedeni, bize anlattıklarından çok daha fazlasını yapmış olması ve bütün anlattıkları dile kolay olaylar. Ancak bu kadar iş başaran bu nsan haklı olarak açık açık megoloman olduğunu seminerde bize ağır bir şekilde hissettitrdi. Semineri de bize yardımcı olmakla paralel olarak kendi egosunu da tatmin etmek oldu. Düşünün en büyük başarılarından biri olduğunu hissettirdiği Discus üzerine çalışmalarını,sırf çalışmaları üzerine kurulu ve dıscus teorilerini kanıtlayan konuları anlattı. En uzun konu olan discusların büyük bir kısmı teorileri oluşturuyordu. Ancak tekrar söylüyorum ben gittiğime memnun kaldım, üstad kelimesinin hakkını fazlasıyla veriyor.
Saolsun bir çok arkadaş yemek yerken biz soru-cevap konseptini gürültüler arasında yapmaya çalışırken, üstad çok ilginç bir bilgi verdi; Biotopunu oluşturduğu akvaryumu yıllarca dip çekimi yapmadığı akvaryumları varmış. [/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Beğenenler: [T]213974,tunasoylemis[/T]
Teşekkür Edenler: [T]213974,tunasoylemis[/T]
+1: [T]213974,tunasoylemis[/T]