Hem power ledleri soğutma hemde akvaryum suyunu ısıtma
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Öncelikle ledlerin toplam kaç Watt tükettiği ve bu gücün ne kadarının kayıp olarak ısıya çevrildiği, bu ısının ne ölçüde tanka aktarılabileceği önemli. Eğer suyu çevirmek için kullanacağınız kafa motorunun tüketimi ledlerin ısıya çevirdiği elektrik gücüne yakın ise hiç gereği yok. Ledlerin ısıya çevirdiği güç miktarı ciddi boyutta ise düşünülebilir fakat uygulamada ciddi problemleri aşmak gerekir. Isıyı doğrudan alıp tanka aktarmanız gerekir. Soğutucu üzerinden dolaşacak boru vs. işe yaramaz, soğtucu ısının çoğunu havaya karıştıracaktır.
Mesela led sistemimiz 100W tüketiyor ve %80 verimle çalışıyorsa ısıya çevrilen güç maksimum 20W olacaktır ki bunun en iyi ihtimalle yarısını tanka yansıtabiliyor olsanız kazancınız kadar gücüde kafa motoru yiyeceğinden anlamsız olur. Kaldı ki 10-20W gibi bir gücü ısı olarak tanka aktarabilsenizde uğraşmaya değmez zaten.
Kullanıcağım hava motoru büyük ihtimal ile 5-10w arasında olur çok debiye gerek yok amaç aslında çok ısınan ledleri soğutmak. 3 led koydum şimdilik soğutucuda var ama elimi değdirdiğimde soğutucunun bayağı ısındığını fark ettim bu ısıyı kullanmak aklıma geldi hemde ledleri iyi soğutmuş olurum kullanım ömrünü uzatırım diye düşünüyorum hem soğutucu kullanmayıp gene alüminyumdan bi hazne oluşturup ledleri bunun üzerine sabitlerim diye düşünüyorum
Kullanıcağım hava motoru büyük ihtimal ile 5-10w arasında olur çok debiye gerek yok amaç aslında çok ısınan ledleri soğutmak. 3 led koydum şimdilik soğutucuda var ama elimi değdirdiğimde soğutucunun bayağı ısındığını fark ettim bu ısıyı kullanmak aklıma geldi hemde ledleri iyi soğutmuş olurum kullanım ömrünü uzatırım diye düşünüyorum hem soğutucu kullanmayıp gene alüminyumdan bi hazne oluşturup ledleri bunun üzerine sabitlerim diye düşünüyorum
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir