herkese selam bikaç sorum var
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
1) Kabın içindeki suyun ısısı yeterli olmadığından dolayı yemden kesilmiş olabilirler, kaplumbağalarınız üşütüyorda olabilir, bu durumun sonunda %90 ölüm olur.
2) Kullandığınız yemler nelerdir? Mutlaka sera ve tetranın yemerini tercih edin.
3) Alıcağınız akvaryumun büyük olması kaplumbağalarınız için daha sağlıklı olucaktır. Mutlaka kuru bir alan ve ısıtıcı lamba kullanmalısınız(60watt'lık sarı spot lamba tavsiye ederim). Çok az hava alacak şekilde bir cam kestirip akvaryumun üzerini özellikle geceleri kapatın.
4) Devamlı ışıkta kalmaları gerekmez, geceleri kapatın ki onlarda rahat uyusun:).
çok teşekkür ederim,ilk cevap beni çok üzdü son cevap ise sevindirdi..pzt.günü yeni yuvalarıyla birlikte su ısılarını yükselttiğim zaman düzelme gösterir mi?
verdiğimiz sebze yeminin paketini çöpe attım yemleri kavanozda saklıyorum,fakat küçük,koyu yeşil çok pis kokan bişey,ambalajında kaplumbağa yemi olduğunu belirten ve resmi olan yeşil renkteydi,akvaryumcu tavsiye etti..zaten onu yiyende hiçbi sorun yok o yine verdiğim anda kapıyor,yemeyen karidesçi..ayrıca sera ve tetra yemlerini sorarım petshopa gittiğimde..ayrıca dip temizleme hortumu da iyi bi olaymış,onu da sorayım.
6 yaşında çocuğunuz varsa asla kaplumbağaları eline almasın. Hijyene çok dikkat edin sizde dokunursanız ellerinizi mutlaka sabunla yıkayın. Kaplumbağalar Salmonella bakterisi taşıyıcısıdır size birşey yapmaz ama küçük çocuklar için büyük risk var.
Keşke eşiniz kaplumbağa almadan evvel forumları okumuş olsaydı.
Esneme olayı ise yoruma bağlı , esneme ise sorun yok ama eğer ağızlarını kocaman açıp uzun süre açık tutuyorlarsa bu solunum yollarında iltihap olduğunun göstergesidir ve soğukta kalmaya devam ederse zatürreye doğru gider.