Hurda Malzemelerden Akvaryum
Merhaba,
Akvaryumculuk konusunda neredeyse tüm bildiklerimi öğrendiğim siz Akvaryum.com üyeleriyle, aksesuarları hariç tamamen çatı arasına atılmış malzemelerden yaptığım 150L akvaryumumun yapım aşamalarında çektiğim fotoğraflarını paylaşmak istedim.
Fotoğrafların araları biraz uzun ama işi bilenler anlar diye düşünüyorum.
Camlar: Eski bir vitrine ait (5mm.)
Üst çerçeve :Tekli perde kornişi
Dolap : Ders calısma masası
gibi seyler
Camları Antibakteriyel Silikonla yapıstırdıktan sonra boyle garip birsey cıktı ortaya
Dedim ya garip bisey diye taban camı on ve arkadan kısa olunca boyle toplam 10 cm. saga sola tasma oldu. Bende bastım silikonun gozune
üste kuşak atacak cam olmadıgından tekli kornis dönerek ortadan baglantı yaptım. Gayet saglam oldu.
Resim yok ama alt tarafına aluminyum L cerceve dönerek bolca silikonladım. Oda demir gibi oldu.
Saglamlastırma isi bitince hemen arka fona basladım.
Maket bıcagı ile gaddarca dalıp kabaca sekillendirdigim 5er cm iki kat straforu havya ile bir guzel sekillendirdim. YKS marka hamam ve saunalar icin uretilen derz dolgusuna uygun fiyatla sahip olduktan sonra caparol derz renklendiricisi ile karıstırıp kapladım. Kuruyunca cin gibi oldu.
Straforu sekillendirirken alt kısmına balkonlar yaptım. Niyetim buralarada zemindeki kumdan doldurup yesillendirmekti.
Fon kuruduktan sonra ders calısma masasını sekillendirip akvaryuma gore ayarladım. ustteki dolabı saglamlastırıp alta aldım, masa kısmını ise kesip uste raf yaptım. Alta yaptıgım dolabın bir kısmının kapaklarını sokup kucuk akvaryuma yer yaptım.
sonra tabana Sera Floredepot yaydım ve üzerine iyi yemizlenmiş göl kumu yaydım.
Balkonlarıda doldurdum tabi..
sonra kapagı yapıp flouresanları ve elektronik balastları bağladım.
Lambalar osram aquarel ( sımdıkı aklım olsa grolux takardımya neyse)
lambalardan biride arkadasımın bana verdigi 12 volt araba altı neonu super bır goruntusu var. Bunu tavsiye ederim herkese.
Anahtarlarıda boyle yaptım
Suyu doldurup bitkileri diktim sonunda. Dıs filtre olayına girmedim, kucuk akvaryumun filitresiyle idare etmek zorundaydım. Nisanlıyım, camasır mandalından baska ceyizim yok
Elemanları alıp koyduğumda tamamdır bu is dedim.
Balıklar sahte kayaların her ayrıntısını ezberlediler.
Boyle iste.
Bırkac ay oldu bu akvaryumu kuralı. Arka fonum yosun tumaya basladı ve mukemmel bır goruntu olustu. 40 tan fazla balık var ve hemen hemen hic kayıp vermedim.
Herkese mutluluklar dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşım on numara bir çalışma olmuş. Gerçek DIY çalışması diye buna derler. Bu işin tadı kendin yapmakla çıkar. Öyle milyarlar dökerek olmaz bu iş. Gönül koyup kafaya taktıkmı bir şeyi kaçarı yok bizden :)
Tüm akvaristlere sevgiler.
Ellerin dert görmesin, harika olmuş. Balıklar için hazırladığın, kat oluşumlarına bayıldım. Bir de yüzeye yakın çıkıntı gerçekten keyif verici olmuş.
Tekrar tebrik ederim.
Gercekten cok guzel, ellerinize emeginize saglik iyi gunlerde besleyin baliklarinizi.
Tebrikler
Gördüğüm arka fonlar çinde doğal görünüme en yakın olanlardan biri.Emeğinize sağlık.( Keşke biraz el becerim olsaydı da ben de 135 cm lik akvaryumum için böyle bir fon yapabilseydim. )
Eline sağlık,güzel bir çalışma olmuş....Nacizane bir tavsiyem olucak....Florasanın altına cam kapak yapabilirsen...florasan kabloları ve aparatları su buharından etkilenmemiş olur....
Saygılarımla.....