İç-dış filitre projesi
Merhabalar arkadaşlar,
Hiç tecrübeli olmamakla beraber, 50-70 litrelik bir akvaryum için şöyle bir projeyi acaba hayata geçirsem çalışır mı?http://img78.imageshack.us/my.php?image=projesd0.jpg
Daha önceden forumda karşılaştığım başka arkadaşların projelerinden ilham almakla beraber, daha küçük hacimli ve daha sessiz bir filitreleme için uğraşıyorum, tabiki fazla da para harcamadan Projede kullanımayı planladığım pvc boru şu ses geçirmez denilen, kalın etli, titreşimleri emen borulardan(20-25cm uzunlugunda, 7cm çapında), bol vantuzlada akvaryuma tutturunca titreşim ve sesin çok azalacağını umut ediyorum. Boru içindeki malzeme katmanları azaltılabilir değiştirelibilir yada daha çeşitli motor seçenekleri üzerinde durulabilir ama öncelikle tecrübeli arkadaşlardan isteğim, acaba bu sistem sorunsuz çalışır mı? Herkese şimdiden çok teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[B]2168,1[/B] [B]2175,2[/B] [B]2448,3[/B]
İl: Istanbul
tabi sessiz çalışmasıda gerekiyor
Bence içeriye sepet düşünebilir eğer borudan daha dar örnek 10 cm. boru için 8 cm. bir boru daha ama bu boru daha inçe yapılı olması lazım ve alt kısmı elek şeklinde olmalı bençe güzel bir fikir temizlik zamanı geldiğinde sepeti çıkarmak yeterli olaçaktır.
saygılar
bence fikir güzel hata tasarlamayı bile düşünüyorum ve ismail akay'ın dediği gibi büyük kafa motoru koymana gerek yok saate 1500 lt suyu devir edeçek bir kafa motoru konulabilir tabi bu kafa motoru işini denemek lazım en iyi şekilde verim alabilmek için.
saygılar....