ikola ile bemba aynı akvaryumda..
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2009 23:58
merhaba arkadaşlar ikola ile bemba aynı akvaryumda olurmu çaprazlama gibi bi sorunla karşılaşırmıyım.ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 00:07
yavruyken koloni kurmak amaçlı almıştım ama renklenmeye başlayınca akvaryum karıştı ikola ve bağzıları bemba tahminimce ayırmak lazım diyorsun yani dostum
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 00:11
Erkek dişi oranlarını kendi içinde dengeli olduğunda çarpazlanma olmayacağına dair yazılar okumuştum.Aynı aileden oldukları için siz iki türden birinle vedalaşınız.
babikeremo 2009-02-11 00:11:26
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 00:17
en yakın zamanda fotolarını koyucam birde siz bakın arkadaşlar turuncuya kayan var aralarında renklerinde ama tam oturmamışta olabilir die düşünüyorum inşallah öyledir ilgiliniz alakanız için teşekkür ederim beyler
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 09:01
Merhaba,
İkola ve Bemba kesinlikle melezlenecektir.Bu iki tür hem renk hem desen varyasyonları olarak birbirine çok yakındır.Bu yüzden melezlenme kaçınılmaz olacaktır.
İkola ve Bemba kesinlikle melezlenecektir.Bu iki tür hem renk hem desen varyasyonları olarak birbirine çok yakındır.Bu yüzden melezlenme kaçınılmaz olacaktır.
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 09:36
[QUOTE=gurhan]Merhaba,
[/QUOTE]
[/QUOTE]
İnternette bu iki cinsin melezlendiğine dair birçok video var.Bencede muhakkak ayırın.İleride yavrularını verecek yer arayacaksınız.Kimse kırma balık beslemek istemez...
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 09:34
Bence çiftleşme dönemlerine gelmedilerse biraz daha bekleyin derim çünkü benimde bembalarım büyürken bazıları o kadar geç renk değiştirdi ve uzun süre sarı bantla gezdiler ben de ikola zannetmiştim ama sonradan gördümkü onlarda bemba imiş şimdi bile hala bazen sarı bazen turuncu renk sergiliyorlar, balıklarım şu an 8 aylık civarında ..
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 11:27
evet daha çiftleşme dönemine gelmediler bende öle düşünüyordum dostum biraz daha beklemekte fayda var zamanla kesinleşir inş tşk ederim bilgilendirdiğin için