ikolalardan yavru almak
Selamlar arkadaşlar uzun süredir ikolalarımdan yavru almak için ugraşıp duruyorum ama devamlı yumurta alıp atıyorlar sizce başka bir akvaryuma ayırmalımıyım. Yumurtalarını atmadan yazarsanız sevinirim. .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Benim sizden öğrenmek istediğim şey yeni yumurta tutan balıklarda tecrübe kazanmaları için ayırmanın faydası olur mu yoksa bu şekilde yumurta alıp alıp atarak mı tecrübe kazanacak benim bu dişiler. .
Yumurta tutan bir dişiyi arasıra gözlemleyin erkek tarafından cok rahatsız ediliyor mu bir bakın. Böyke bir durum varsa geçici olarak erkegi akvaryumdan ayırmanız bence daha mantıklı,çünkü ağzında yumurta olan bi dişiye zaten yem yemiyo su değişimi ve ortam değişimi bence işkence.
Akvaryumunuzda böyle bir neden yoksa,o zaman dişilerinizin yumurta tutmayı öğrenmesini bekleyeceksiniz 6 8. defalarda bıle öğrenen olur.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
son bir soru sorayım arkadaşlar benim balıklarım diyelimki yumurtaları atmadı ve günü geldiğinde yavruları akvaryuma mı bıraksın, yoksa belirli bir süre sonra kusturayım mı?.
Selamlar arkadaşlar bu gün balıkları yemlerken farkettim ki ağzında yumurta olan balıkta yem yiyor. Ağzını yarım bile açmadan yemi ağzının ucuyla tutuyor ve ağzına alana kadar 15-20 sn geçiyor ama yemi ağzına alıyor ve yumurtaları çevirmeye devam ediyor. Bu arada sanırsam yemi yiyor. Benim sarı prensesimde var dı bu durum ama ikolada olması beni şaşırttı. Bu doğal bir durum mu bilmiyorum. .