İlangi Yavrusu hakkında soru !
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2014 14:30
Merhaba ,
Geçen gün bir arkadaşla balık alışverişi yaparken elinde kalan 1 tane 2 cm lik ilangi yavrusunu hediye etti .
1 haftadır sera ciklet yavru yemi ile besleniyor ama arada bir onu cam vatoz gibi yapışık bir şeyler yermiş gibi görüyorum , sizce minik yosunları yeme gibi bir durumları var mı ?
Akvaryum 200 litre ve öğlene kadar o oda güneş alıyor , yosunlaşma olmasa da belki benim gözle göremediğim ölçüde vardır , zira her hafta akvaryumun temizliğini ve çekimini düzenli olarak yapıyorum , bununla beraber özellikle bu özel bebeğimiz için ph artış ve düşüşü olmaması için devamlı aynı düzeni izliyorum , bugün ona özel yem de aldım .
Ayrıca akvaryum düzenim bu sıralar karma karışık , yakında fazlalıkları vereceğiz tabi ki fakat sizce trop için tehlike arzettiren bir durum var mı ?
200 litre de şuan 7 anaç ( Kenyi 2 , Beyaz kuyruk iceman 3 , Paslı 2 ) bulunmakta ve kesinlikle yavrulara dokunmamakta , 1 cm olsa bile , yuvalarına girseler bile genelde umursamıyorlar , çok diplerine gelirlerse hafifçe uzaklaştırıyorlar .
Anaçlardan hariç 37 tane ortalama 3 cm boyunda yavrularımız mevcut ,
25 Mavi Prenses , 6 Paslı , 5 Demasoni , 1 tane ilangi ..
Tür ve yoğunluk için homurdandığınızı duyar gibiyim ama geçici bir süre böyle :)
Sizce ilangi yavrunun bu akvaryumda yaşama şansı nedir ? biraz büyüdüğünde tür azaltıp yanına 2 tane eş koyabilirmiyim ?
Tanganyika Malawi karışımı tek akvaryum olur mu ?
Herkeze teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2014 16:45
Bence olmayacağını sizde biliyorsunuz :) Ayrıca troplar kalabalık yaşayan sosyal balıklardır. Koloni elde etmek istiyorsanız en az 15-20 yavru edinip büyütmelisiniz. 3-4 balıktan verim alamassınız.
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2014 17:27
Bakalım belki oldurabilirim :) , en azından deniyecem olmadı biraz büyüsün elden çıkartırız artık , bu sırada trop hakkında tecrübe de kazanırım .
İstanBulls 2014-07-17 17:28:10
Akvaryumda yavru balıkların dolaşmasını seviyorum ve altına girecekleri yerleri geçtim üzerinde oldukça fazla delikleri olan iki büyük hava taşına sahibim , kayadaki dolma kalem büyüklüğünde ki delikler için yavruların kavga ettiğini görmek bile güzel geliyor bana ama bu yavru trop için işkence olacak ise benim için de aynısı olur , bu yüzden siz değerli trop sahiplerinden bilgi almak istedim , amacım yavru almak değil zaten .
En azından 5-6 cm olana kadar bakayım sonra tekrar düşünürüz diyorum ne dersiniz ?
Kalabalık ortamı seviyorlarsa şuan kendisini cennete hissediyor olabilir :p