İlk Akvaryum deneyimimi ve heyecanımı paylaşmak istedim.


firtina16Çevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2011
İl: Erzurum
Mesaj: 1014
firtina16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 11:49
Birçok yerini okudum.Azot döngüsü ile alakalı çok yararlı bilgiler.Belirttiğiniz nikteki arkadaşımız bilimsel açıklamalarda bulunmuş.Katılıyorum.Ancak birde uygulama farkı.Benim üretimhanesi olan arkadaşım var.Belki 25 bin liralık sadece tropu vardır.Burdan öğrendiğim şeyleri bazen paylaşıyorum.Katılmadığı bir çok şey oluyor bu konuyuda kendisine açacağım bakalım ne diyecek.Üretimhanesinde en ufak bir katkı maddesi ilaç ne bileyim dezanfektan bile görmedim.Paket paket iyotsuz turşu tuzu ve sirke.sadece geçende yaşlılıktan 2 tane duboisi si öldü.(7-8 yaş) 

Sizinde söylediğiniz gibi % 1-2 bile olsa değer.Bozulma 1-2 ile başlayıp artacağı kanısındayım.
Ben her zaman sıfır riskten yanayım.

Evimde 500lt su ile alakalı hiç bir risk almam.Hele hele 3 yaşındaki kızım akvaryumun önünden ayrılmıyor.teknik olarak bile sıfır risk.Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aiakos06Çevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 47
aiakos06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 12:27
[QUOTE=CeLaSuN] [QUOTE=cokmutlu]Ahmet bey kardeşim, kurulumunuz hayırlı uğurlu olsun...

Arkadaşlara katılıyorum, hem filtrasyonda hem de canlı sayısında.. Fakat değinmek istediğim başka bir konu daha var; bazalt kum ph düşürür.. Cichlidler kumla oynamayı seven balıklar, onlar kumla haşır neşir oldukça bu ph onları daha yakından etkileyecek. İlaveten, dip çekimi zorunlu değildir, hatta tamamen lüzumsuzdur. Bu konu forumda defalarca tartışıldı, sebebpleri ve sonuçları ne kavuşturuldu. Dip çekimini engelleyeceğinden bahsedilmiş kaya diziliminizin, dip çekimi açısından değil ama doğallaık açısından beğenmedim ben kayaların pozisyonunu..

Tavsiyem yol yakınken tür değiştirmeniz.. Bricardi olabilir mesela, davranış olarak cichlide benzer fakat yaşam koşulları sizin kurulumunuza daha ugun.. VEya melek olabilir, tropikal türler olabilir.. Bitkili bi kurulum sanki daha hoş olacakmış gibi duruyor.

Aklınızı karıştırmış gibi olacağımbelki ama, kusura bakmayın. Siz renkli karma bi akvaryum istiyorsunuz ama bu hacimde bu çeşitliliği sadece farklı türlerle sağlayabilirsiniz, cichlidle değil..

Takipteyim, merakla bekliyorum gelişmeleri.. İyi hobiler..[/QUOTE]

İlginizden dolayı teşekkür ederim. Öncelikle filtrasyon konusuna sizin mesajınızın vasıtası ile cevap vermiş olayım pazar günü nasip olursa dış motoru kuracağım az önce Forumdaki arkadaşlarımızdan Kribensis (alper karmış)'le el sıkıştık anlaştık. :) Kum Hususunu biraz araştırayım pha etkisi olmaz diyee biliyordum ama eğer oluyorsa sıkıtı olacak.
Kayaların pozisyonunda mesela nasıl bir dizilim olmalı ben birçok malawi akvaryumuna baktım ama üç aşağı beş yukarı genelde bu şekilde asıl benim istediğim kayaları bulamadım onları bulursam daha farklı bişey hayal ediyordum ama artık diğer tanka inşallah bu akvaryum nasipse iki ay boyunca bu şekilde kalacak ve sonrasında yavru tankı olacak. 2 ay sonra 125*55*60lık bir akvaryum yaptıracağım inşallah. Yinede bu akvaryumunda malawi tarzı olmasını istedim kayaların güzel bir dizilimini gösterirseniz hemen değiştireyim.
Tür değiştirme konusu inanın benim çok zorlanacağım konu çünkü balıklara olan ilgim sarı prensesler ve yunuslarla oldu şimdi bunu nasıl değiştirebilirim bilmiyorum. :) bu kısmı benim yapamayacağım birşey gibi...
Estağfirullah aklımı karıştırmadınız ben buradaki herkesten birşeyler öğrenmeyi hedefliyorum ve sizin bu hobiye hayranlığınızı gördükten sonra ve balıklarınızın videosunu izledikten sonra özellikle sizinde fikirleriniz kıymetli oldu benim için.  ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Çok faydası oldu şimdi nerelere bakmam nelerde eksik biliyordum farkettim çok sağolun... bu arada bir resim istiyorum malawi tankı mümkünse...

Selametle...
[/QUOTE]

Karşıyaka'da çok sayıda taş market var. Oradan uygun fiyata istediğin hemen her türlü taşı bulabilirsin. Kum olarak da kalsiyum karbonatlı kum ile mercan kırığını karıştırmanı tavsiye ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

espriÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2012
İl: Malatya
Mesaj: 164
espriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 15:18
Akvaryum dizaynı sağlıklı olduğu sürece size kalmış.. Kendi göz zevkinizi ön planda tutarak yapın bence.. Ama dikkat edeceğiniz husus kumlarla oynayan balıkları tercih edecekseniz taşları kumdan önce yerleştirerek tabana temaslarını sağlamak olmalıdır, böylece dibinin kumu azalan taşların devrilmesini önlersiniz.
Dip çekimine gelince; çok sık yapmamakla birlikte nitrat miktarının artışını önlemek için 2-3 haftada bir dip kısımlarından dışkılarla birlikte çekim yapmanız akvaryum sağlığınız için yeterli olacağınız kanaatindeyim.. Çok sık yapılan dip çekimi bana göre balıklarımızıda narin hale getiriyor..

sağlıklı hobiler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CeLaSuNÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 107
CeLaSuNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 21:04
[QUOTE=cokmutlu]Değerli kardeşim, Alper bey hobide etkinliği bilinen isimlerdendir.. Nickinin esinlendiği tür olan kribensisleri de harikadır gerçekten.. Alışveriş neticesinde kıymetli bir hobiciyle tanışmış olacaksın..

Eğer bu ilerleyen aylarda yavru akvaryumu olacaksa sorun olmaz o halde, buna iki tür idareten koyabilirsin.. Hatta bence yine tek tür yap, karma olmasın.. Görsellik istiyorsan msobo magunga veya saulosi coral red türlerini düşünebilirsin.. Eğer msobo alacaksan da Faruk bey var Ankara'da, kendisinin msobolarından bende de var, gerçekten harikalar.. emin ol karma akvaryum kadar zevkli ve görselliği bol olan bir akvaryumun olur.. Bazalt kumun etkisini azaltmak için filtreye veya kumun altına bi kat daha kum olmak kaydıyla ph yükseltecek elemanlardan destek alabilirsin..

Dekor konusunda inan şu anda foto bulamayacağım, ama ortada biraz boş alan bırakırsan mesela, iki farklı öbek olursa iyi olur. Bu hem iki farklı erkek varlığı durumunda kavgayı önler hem de balıkların bir yerden bir yere gidiyormuş ve gezintiye çıkmış hissini kazanmasını sağlar, küçük bir alanda sıkışmışlık hissini azaltır..

Aslında o kumun bir kısmını diğer tarafa taşyıp, o açıkta kalan kısma da kalsiyum karbonatlı kum veya kuartz kum olsa beyaz renk, gerçekten harika olur.. Siyah ve beyazın uyumu harika oluyor akvaryumlarda.. Ama cichlidlerin doğal yaşam alanında hep bej kum var..

Kolaylıklar diliyorum..[/QUOTE]
Söylediğiniz türlere baktım gerçekten güzeller benim istediğim gibi kontrast renkler çok güzel görünüyorlar.
Dekor konusuna el atacağım.
işin aslı kum noktasında bende ilk önce iki farklı ren düşündüm bir yol gibi yada ying yang :) fakat sonrasında balıkların kumlarla oynayacağını düşünerek siyahla açık renklşyş birbirine karıştırma ihtimallari geldi aklıma bu şekilde bulaşık bir renk oluşacağından içime sinmedi tek renk denedim.

tavsiyelerinizden dolayı ve ilginiz için teşekkür ederim .ok sağolun Makbule hanım.


[QUOTE=Kaleydoskop]Makbule Hanım...

" İlaveten, dip çekimi zorunlu değildir, hatta tamamen lüzumsuzdur." şeklindeki açıklamanızın başına keşke "bence" deseydiniz. Şöyle bir baktığımızda Dip Çekimi üzerine başlı başına bir sanayi vardır. Pilli dip çekim motorları bunun en güzel örneğidir.Eheim gibi kaliteli bir firmanın bile ürettiği dip çekimi ekipmanının fiyatı minimum 200 TL gibi bir rakamla başlamaktadır. Biz akvaristler yüzde 1 ihtimalde olsa balıklarımızın sağlığını etkileyecek her türlü faktörü ortadan kaldırmak için çaba sarfediyoruz ve etmeliyizde. Bu dip çekimi bunun sadece küçük bir kısmını oluşturuyor diye düşünüyorum.

Sağlıklı hobiler...
[/QUOTE]

Dip çekimi hususunda benim bilgim şu kadar kum üzerinde biriken dışkı ve yem kalıntılarının temizlenmesi ev kumun altüst edilerek yaşanabilir bir ortam oluşturmasını sağlamak. Bunu yaparken tabiiki su yenilenmesi gerçekleştiği için sağlıklı bir ortam oluşturulmuş olacak. teşekkür ederim olaya farklı bir boyuttan bakmışsınız...


[QUOTE=firtina16]Ahmet kardeşim 
Her fikre saygım vardır.Ayrıca her akvaryumun kendine göre bazı doğruları vardır.İç dizayn konusuda tamamen zevktir.500lt akvaryumda 2 tane küçük fosil kaya koymuş ve zevk alan hobici bile gördüm.Mesela ben henüz akvaryumum ile ilgili resim yada tanıtım yapmadım.İçinde 3-4 tane taş parçası var.Diziliminizle alakalı hobiye tutkunuz devam ettiğiniz sürece  mutlaka çeşitli değişiklikler yapacaksınız.Hobideki bilginizi hep genişletin,hobide geriye gitmek olmamalı.

Gelelim dip çekimine, Amonyak oluşumu balık dışkıları ve artık yemlerin birikmesinden oluşur.Amonyak patlaması olan bir akvaryumda balıklar ölür.Dip çekimini gereksizliği ile ilgili görüş bildiren Makbule hanım.İlginç bir tespit.

Ahmet kardeşim dip çekimi yapmadan beklemen konusu denek olmana sebep olacak.Bende merak ediyorum.Kumun üzeri 1 parmak dışkı ve yem artığı.Yazmak bile tiksinti verdi.hayırlısı.Kolay gelsin. 


Aşağıdaki siteleri okumanı tavsiye ediyorum.

http://www.aquasafer.com/akvaryum-amonyak-nitrit-ve-nitrat.html

http://www.akvaryumca.com/index.php?option=com_content&view=article&id=398:akvaryumda-amonyak-zehirlenmesi&catid=116:su


[/QUOTE]
Muammer bey teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi bu hobiden aldığım haz ve tutku devam ederde çok farklı dizaynlar yaparız daha çok bu kısmı beni cezbediyor işin aslı balık çeşiti bitki çeşiti dizayn farklılığı bu durumun sonu yok sürekli farklı kombinasyonlar yapılabilir ve harika ortamlar oluşturulabilir...

Verdiğiniz makale linkleri yine yol gösterici oldu teşekkür ederim... Çok sağolun.


[QUOTE=cokmutlu]neden cama cam?
http://www.akvaryum.com/Forum/neden_cama_cam_k271281.asp

Dip Çekimi
http://www.akvaryum.com/Forum/dip_cekimi_k286375.asp


Konuları sabırla ve özenle incelerseniz neden böyle söylediğimi kavrayabilirsiniz diye düşünüyorum.. Bilinenin aksine dip çekimi balıklar için değil bizim için gereklidir, göz estetiği açısından.. Ayrıca amonyak ve nitrat oluşumu suya salınan sıvı dışkı ve solunumdan olur. Suyu asıl kirleten dipteki 3-5 dışkı veya yem artığı değil, solungaçlardan yapılan boşaltımdır.. Bu sebepledir ki akvaryumunuzun dibini hiç çekmeseniz ve su değişimini sıklaştırsanız, dip çekimi yaptığınız zamanlardan daha sağlıklı balıklarınız ve akvaryumunuz olur..

Dip çekimi alanındaki piyasa ise tamamen arz-talep meselesidir. Kişiler göz estetiği bakımından bize hoş görünmeyen pisliklerin balıkların da hoşuna gitmediği hissine kapılıyor, bu hissi başkalarında da görünce "çoğunluk bunu kabul ettiyse doğrudur" mantığıyla pislikleri temizlemenin yollarını arıyor.. Çoğunluğun tercihi doğruluğun ispatı değildir.. Ben kendi üretim tanklarımda çok çok gerekmedikçe yani aşırı bi göz tırmalayıcı etkisi olmadıkça hiç dip çekmiyorum.. Ama dip çekim aleti kullanıyorum çünkü her akvaryumdan nefesimle su çekmeye çabalamam astımlı ciğerlerimi daha fazla yoracaktır.. Dip çekim aletiyle pompalayıp su boşaltımını sağlıyorum.

Akvaryumlarımızın asıl ihtiyacı dip çekimi değil su değişimleridir.. Bu hem sudaki atıkların uzaklaştırılması hem de canlıların sudan tükettikleri mineralleri yerine koyma şansı verir...

İyi hobiler, saygılar...[/QUOTE]

Makbule hanım verdiğinizi iki adreste uzun ve güzel bir tartışma konusu ve ortamı oluşturmuş bunları yarın uzun uzun okuyacağım teşekkür ederim... Su değişimine özellikle ihtimam göstermem gerektiğini anladım herhafta belirlediğim bir gün %25-30 su değişimi yapmam lazım halledeceğim inşallah... :)


[QUOTE=aiakos06] 

Karşıyaka'da çok sayıda taş market var. Oradan uygun fiyata istediğin hemen her türlü taşı bulabilirsin. Kum olarak da kalsiyum karbonatlı kum ile mercan kırığını karıştırmanı tavsiye ederim.

[/QUOTE]

Bu taşları karşıyakadan aldım çok farklı taşlar vardı ben akvaryuma ne kadar olması gerek gözümde canlandıramadığım için bunları aldım farklı taşlarda vardı bir sonraki gidişimde şimdi daha deneyimliyim o zamanki taşlar farklı olacak inşallah :) teşekkür ederim...


[QUOTE=espri]Akvaryum dizaynı sağlıklı olduğu sürece size kalmış.. Kendi göz zevkinizi ön planda tutarak yapın bence.. Ama dikkat edeceğiniz husus kumlarla oynayan balıkları tercih edecekseniz taşları kumdan önce yerleştirerek tabana temaslarını sağlamak olmalıdır, böylece dibinin kumu azalan taşların devrilmesini önlersiniz.
Dip çekimine gelince; çok sık yapmamakla birlikte nitrat miktarının artışını önlemek için 2-3 haftada bir dip kısımlarından dışkılarla birlikte çekim yapmanız akvaryum sağlığınız için yeterli olacağınız kanaatindeyim.. Çok sık yapılan dip çekimi bana göre balıklarımızıda narin hale getiriyor..

sağlıklı hobiler..
[/QUOTE]

teşekkür ederim daha önce okuduğum makalelerde ve forumdaki konulardan öğrendiğim sizin dediğiniz gibiydi taşları o şekilde yerleştirdim. 


ilginizden dolayı herkese teşekkür ederim çok sağolun ufkumu genişlettiniz teşekkür ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CeLaSuNÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 107
CeLaSuNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2012 22:28
[QUOTE=CeLaSuN] [QUOTE=cokmutlu]Değerli kardeşim, Alper bey hobide etkinliği bilinen isimlerdendir.. Nickinin esinlendiği tür olan kribensisleri de harikadır gerçekten.. Alışveriş neticesinde kıymetli bir hobiciyle tanışmış olacaksın..

Eğer bu ilerleyen aylarda yavru akvaryumu olacaksa sorun olmaz o halde, buna iki tür idareten koyabilirsin.. Hatta bence yine tek tür yap, karma olmasın.. Görsellik istiyorsan msobo magunga veya saulosi coral red türlerini düşünebilirsin.. Eğer msobo alacaksan da Faruk bey var Ankara'da, kendisinin msobolarından bende de var, gerçekten harikalar.. emin ol karma akvaryum kadar zevkli ve görselliği bol olan bir akvaryumun olur.. Bazalt kumun etkisini azaltmak için filtreye veya kumun altına bi kat daha kum olmak kaydıyla ph yükseltecek elemanlardan destek alabilirsin..

Dekor konusunda inan şu anda foto bulamayacağım, ama ortada biraz boş alan bırakırsan mesela, iki farklı öbek olursa iyi olur. Bu hem iki farklı erkek varlığı durumunda kavgayı önler hem de balıkların bir yerden bir yere gidiyormuş ve gezintiye çıkmış hissini kazanmasını sağlar, küçük bir alanda sıkışmışlık hissini azaltır..

Aslında o kumun bir kısmını diğer tarafa taşyıp, o açıkta kalan kısma da kalsiyum karbonatlı kum veya kuartz kum olsa beyaz renk, gerçekten harika olur.. Siyah ve beyazın uyumu harika oluyor akvaryumlarda.. Ama cichlidlerin doğal yaşam alanında hep bej kum var..

Kolaylıklar diliyorum..[/QUOTE]
Söylediğiniz türlere baktım gerçekten güzeller benim istediğim gibi kontrast renkler çok güzel görünüyorlar.
Dekor konusuna el atacağım.
işin aslı kum noktasında bende ilk önce iki farklı ren düşündüm bir yol gibi yada ying yang :) fakat sonrasında balıkların kumlarla oynayacağını düşünerek siyahla açık renklşyş birbirine karıştırma ihtimallari geldi aklıma bu şekilde bulaşık bir renk oluşacağından içime sinmedi tek renk denedim.

tavsiyelerinizden dolayı ve ilginiz için teşekkür ederim .ok sağolun Makbule hanım.

[QUOTE=Kribensis]
Büyüdüm, adam oldum;






[/QUOTE]
[/QUOTE]

Dün itibari ile Akvaryumuma ev sahipliği yapacak yavrularım yeni mekanlarına kavuştular. Daha evvelinden istediğim sp ve yanına başka bir tür macerası ise bazı sebepleri dikkate aldığımda bir müddet ertelendi. Makbule hanımın da tavsiye ettiği gibi Saulosi Coral Red ile Damasoni beslemeye karar verdim şu anda. Yavrularımın anne babaları yukarıdaki fotolarda var inşallah hayırlı evlat olurlar diyeyim. Bu yavruların ana babasının sahibi Kribensis Alper Karmış'a teşekkür ederim. Yanında hediyesi ile beraber uygun fiyata verdiği balıkları güzelbir şekilde büyütebilirim inşallah. Cuma günüde bu yavrulara ek olarak GOLFMK Faruk Üner'den alacağım damasoniler eklenecek inşallah. Onlarla tanışma fırsatımda olduğu için mutluyum, Bu başlık altına yorum yapan herkese yol gösteren herkese tekrar tekrar teşekkür ederim...
Makbule hanım sizede tekrar teşekkür ederim daha iyi oldu herhalde... :)


[QUOTE=ramses77]Çikletleri ve muhtemelen az adetli olmayacak 2 türden 2 koloni olsa 1e4d olsa, yaklaşık 10 balığı bu tanka koyacaksınız. Hadi sorun olmadı geçindiler diyelim, peki bu tankın iç filtresi, dış filtresi nerde? Pipo filtreyle 3 günlük ömrü var bu tankın bu balıklarla.. Filtrasyon sıkıntıları yaşayacaksınız diye düşünüyorum..1 metrelik standart tankta bence tek tür beslemeyi deneyin ya da sayıları azaltın boyutları küçük sarı prenses ve iceman türlerini koyun. Demasoni filan çok sert kalır hele bu boyutta bir tankta...Sağlıklı balıklar.[/QUOTE]

Buarada Yine Alper Karmış'tan aldığım dış filtrede elimde yalnız yavruların büyümesi ile takacağım bir müddet daha pipolarla idare edeceğiz... (ramses77) Uygar SARIALTIN beyefendiye uyarısından ötürü teşekkür ederim... Doğru şekilde hobiye başlamak devamlılığı sağlayacaktır inşallah... 

Dış Filtre LİFETECH 835 bu akvaryum için işimi görecektir diye düşünüyorum...
CeLaSuN2012-12-05 22:36:57

Yavrularımın resimlerini Bir müddet sonra ekleyeceğim. şimdilik hallerinden memnunlar takılıyorlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yakup34Çevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 50
Yakup34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2012 07:42
Akvaryumunuz hayırlı olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CeLaSuNÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 107
CeLaSuNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2012 08:15
Teşekkür ederim Yakup Bey İnşallah...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CeLaSuNÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 107
CeLaSuNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2012 01:11
Akvaryumumun ilk Ev sahipleri kendi yaptığım yavrulukta günlerini gün ediyorlar... Menşei Alper Karmış (Kribensis) olan yavrularım sağlık durumları gayet iyi biraz daha büyümeleri için bekliyorum sonra akvaryuma salacağım...


Alper Karmışın Hediyesi Anubias ta görünmekte...


Pipo filtreden akan su yavruluk içine aktığı için hava ve su sirkülasyonu sağlanmış oluyor.


Yavruluk içinde Saulosi Coral Red var Demasoni yavruları var...


Yine Alper Karmış'tan aldığım LifeTech 835 dış filtrem ve Duman Akvaryum Ramazan beyden aldığım seramik ve karbon takviyeleri akvaryum içinden çıkan miktar az olacağından ekleme yapmam lazımdı. Yakında dış filtreyi kuracağım çok daha iyi sonuç alacağım düşüncesindeyim...


Teşekkürler...

CeLaSuN2012-12-09 01:23:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2012 15:58
Tür seçimi harika olmuş, tebrik ederim.. Ayrıca yavruları direk akvaryuma salmayıp yavrulukta biraz dinlendirmen de iyi olmuş kanısındayım. Alper bey onları yavrulukta mı yoksa akvaryumda mı bakıyordu bilemem ama yavrular akvaryumun dibine indiklerinde suyun basıncından yanık kalabiliyor veya yem yemek için yüzeye çıkmakta zorlanabiliyorlar... Bu nedenle kondisyon kazanana kadar yavrulukta kalmaları çok yerinde bir uygulama.. Füze gibi duran yavruluk da on numara olmuş, fikre bayıldım..  Boş şişeleri atmayayım artık ben de... 

Gelişmeleri merakla ve takdirle takip edeceğim... Sağlıklı balıklar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CeLaSuNÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 107
CeLaSuNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2012 16:08
Yavruluğun biraz küçük olduğunu düşündüm ve iki pet şişeyi akvaryum silikonu ile birbirine yapıştırdım şimdi kurumasını bekliyorum biraz daha geniş alanları olacak herhalde büyümelerine olumlu yönde etki edecektir. Çok güzel oldumu bilmiyorum ama kısa bir müddet işimi görecektir sonrasında gerek olursa Plastik şeffaf malzemeden (pleksiglas - akrilik) malzeme ile daha profesyonel bir çalışma yapacağım :) Makbule hanım çok teşekkür ederim yorumunuz için... İnşallah güzel olacak.

Birazdan GOLFMK'den (Faruk Üner bey) aldığım sağolsun fazlası ile hemde düşündüğümden daha büyük verdiği demasonilerimi paylaşacağım onlarda çok sağlıklılar şükür takılıyorlar...


Akvaryumumun sonradan gelen ama ana tanka ilk ev sahipliği yapan üyeleri...
Faruk Abiye GOLFMK2 bu harika balıkları kazandırdığı için teşekkür ederim...

Yavrular ilk geldiklerinde toplam 1,5 saat suya alıştırma süreci için bir kap içinde bir çay bardağı akvaryumun suyundan eklenip içinden bir bardak alınması suretiyle bekletildi sonra bir iki saat te iyice bekledikten sonra akvaryuma salındılar...




Bunlarda akvaryumda mutlu mutlu dolaşırken objektiflere verdikleri pozlar çok fotojenikler valla bakalım ne olacak sonu :)













Yorum yapan yapmayan beğenen beğenmeyen Herkese teşekkür ederim... Eksiklerimi söylerseniz gideririm inşallah...



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tatarpolÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2012
İl: Sivas
Mesaj: 75
tatarpolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2012 12:30
Guzel akvaryumuz var masallah saglıklı balıklar
tatarpol2012-12-12 12:32:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CeLaSuNÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2012
İl: Ankara
Mesaj: 107
CeLaSuNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2012 23:17
İlker Bey teşekkür ederim. Sizin akvaryumda ilk görselliğinden çok güzel olmuş umarım sizde son halini ilkinden bağenmişsinizdir. Doğal oluşu akvaryumunuza hava katmış ve balıklarda daha mutludurlar diye düşünüyorum...


Arkadaşlar balıklarım gözemi geldi bilmiyorum ama bu gün toprağa sürtünmeye başladılar. nedenini bilmiyorum ama araştırmalarıma göre dış parazit olabilir. bu hususta yine araştırmalarıma göre akvaryumda ilk balık ekleme döneminde su eksildiği için biraz su takviyesi yapmayı ve bu su takviyesini yaparken iki gün dinlendirilmiş su içine bir miktar kaya tuzu koymayı düşünüyorum. sizin yorumlarınızı ve önerinize ihtiyacım var. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.


Şu bilgileri de eklemek istedim belki cevap vermenizde faydalı olabilir.
Akvaryum sıcaklığı 26C yalnız iki gün önce akvaryumla uğraşmak zorunda kaldım acaba stresten olurmu diye bu bilgiyi vermek istedim.
Kullandığım yem tetra pro vegetable bu gün bir öğün nls thera a kkullandım. Pipo filtreler var ama hala dış filtreyi takmış değilim biraz daha zaman geçmesini bekliyorum dış filtre için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2012 01:01
Ahmet kardeşim, iç filtrelerin debisi fazla mı yüksek? Bakteri kolonileşmesine izinvermiyorsa nitrifikasyon döngüsü oturmamış ve nitrit ve nitrat yükselmiş olabilir.. Bu durumda yapılması gereken 24 saat beklemiş su ile bi miktar değişim yapmaktır. Her sürtünme dış parazit değildir, hatta dış parazit olursa bunu mutlaka gözünüzle görürsünüz...

Genelde stresten veya nitrit ve nitratın yükselmesinden yahut da filtrelerin kumu sürekli havalandırmasından sürtünür balıklar... Su değişimi işinizi görecektir. İki gün değil sadece bir gün yeterlidir dinlendirme için. Ayrıca balıklar akvaryuma ilk eklendikten sonraki bir hafta genelde ışık yakılmaması iyi oluyor. Bu da şahsi tavsiyemdir..

Afacanların maaşallahı var, çok sağlıklı görünüyorlar.... Göze gelmediklerinden eminim, hobicinin balıklara gözü değmez... Selametle...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tatarpolÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2012
İl: Sivas
Mesaj: 75
tatarpolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2012 10:52
Ahmet bey tesekkur ederım bende sıze.O surtunme ıle alakalı benım balıklarımda sureklı surtunuyolar cok arastırdım kaya tuzu tedavısı uyguladım ıkı sefer ama hala aynı surtunuyolar ama bır dıs parazıt belırıtısı yok benım balıklarda kımı arkadaslar malavılerın kuma surtunmekten cok hoslandıklarını her surtunmenın dıs parazıt olmayacagını soylemıslerdı benımde ıcım baya bı rahatladı su hala surtunuyolar cok sukur herhangı bır sorun yok balıklarım umarım sızın balıklarınızda dıs parazıt yoktur saglıklı balıklar bol yavrulu gunler :) tatarpol2012-12-13 10:52:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir