İnci Gurami
1-) Akvaryumuma 4 gün önce 1 çift(1erkek,1dişi) İnci Grami aldım. Fakat akvaryuma kattığım günden beri erkek sürekli dişiyi kovalıyor ve ısırmaya çalışıyor. Dişi gurami saklanacak yer arıyor akvaryumumda.Dişiye doğru düzgün yem bile yedirmiyor
2-) Erkek gramimin sol gözünün tam ortasında (göz bebeğinde) beyaz bir leke olduğunu gördüm. Diğer gözünde hafiften var gibi.
3-) Bugün akvaryumun ışığını açmayı unuttum, okuldan gelince ışığı açtım. Işığı açınca ilgimi çeken bişe vardı. Erkek guramimin kuyruğunun uçları ve alt yüzgeçlerinin uçları mavimsi gibi değişik bir şey olmuştu.Aldığımdan beri böyle bişe yoktu.
Şuan hala mavimsi duruyor ama çok güzel duruyor erkek incime yakışıyor
Arkadaşlar bu 3 sorunun cevaplarını tam verirseniz çok sevinirim
(Akvaryumumda ayriyetten 1 çöpçü ve 1 tane de vantuzlu çöpçü var)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Peki şu, erkek gramimin sol gözünün tam ortasında (göz bebeğinde) beyaz bir leke olduğunu gördüm. Diğer gözünde hafiften var gibi. Bunun nedenini de öğrenebilsem...
Bu konular hakkında yardım edecek kimse yok mu????
Merhaba. Bende de iki gurami var tarak kuyruk diye geçiyor sanırım mavimsi renkleri. Senin dediğin gibi aynı durum bende de var erkek sürekli dişiyi kovalıyor ama dikkatimi çeken bir şey oldu. Akvaryumun kuytu yerlerinden yalnızca birinde kovalamaca olmuyor aksine birbirlerine kur yapıyorlar sanki, o bölgede harika bir çift görüntüsü sergiliyorlar ama 10 cm ötede sanki düşmanıymış gibi kovalıyor erkek dişiyi.
Merhaba. Bende de iki gurami var tarak kuyruk diye geçiyor sanırım mavimsi renkleri. Senin dediğin gibi aynı durum bende de var erkek sürekli dişiyi kovalıyor ama dikkatimi çeken bir şey oldu. Akvaryumun kuytu yerlerinden yalnızca birinde kovalamaca olmuyor aksine birbirlerine kur yapıyorlar sanki, o bölgede harika bir çift görüntüsü sergiliyorlar ama 10 cm ötede sanki düşmanıymış gibi kovalıyor erkek dişiyi.
Akvaryumda şuan iç filitre(atman f201) var yuvayı bozmak istemiyorum . Hava motorunu çalıştırdığımda suya hareket katıyor ve yuvayı bozuyor . Bende şuan iç filtrenin ağzını yukarıya getirip hava hortumunu çekip suyu dalgalandırmayı deneyeceğim inşallah yuvayı bozmaz.
Dişi guramim ise iç motorun altına ve yanına saklanıyor. Erkekte onu orada sürekli rahatsız ediyordu demekki yuvaya çekmek içinmiş.
Bilgileriniz için teşekkür ederim
Eklemek istediğiniz bilgiler varsa sevinirim. İnşallah incilerimi çoğaltırım başarıyla...
İçinde 1 tane çöpçü ve 1 tanede vantuzlu çöpçü var.
Havalandırmayla ilgili bilginiz varsa yazarsanız yararlı olacaktır
İçinde 1 tane çöpçü ve 1 tanede vantuzlu çöpçü var.
Havalandırmayla ilgili bilginiz varsa yazarsanız yararlı olacaktır
[/QUOTE] Balıkları üretmek istiyorsan havalandırmayı kapatman lazım. Vatoz ve çöpçüyü başka bir kaba yada akvaryumu bir camla vs. bölebilirsin.
Maşallah iyi yuva yapmış bu sefer erkek. İnşallah yanlışlıkla bozmayız
Ah bide karnı şiş dişiyi ısırmasada yuvaya götürebilse
Dişi erkek yüzünden koytu köşelerde bekliyo her zaman
Maşallah iyi yuva yapmış bu sefer erkek. İnşallah yanlışlıkla bozmayız
Ah bide karnı şiş dişiyi ısırmasada yuvaya götürebilse
Dişi erkek yüzünden koytu köşelerde bekliyo her zaman
[/QUOTE] Dişi köpük olmadığı için yuvayı beğenmiyordur. Yuva düzgün olursa dişinin karnı şişse yuvaya gelir.