Işık çok mu gerekli?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=Diveniz] Işık Çok gerekli değil ama ışık takarsanız günde 2-3 saatten çok yakmayın suyunuzu çok sarartır.[/QUOTE]
Alakası yok normal olark günde 11-12 saat aydınlatılmalı.Suyu nasıl sarartıyor onu hiç anlamış değilim.
Saygılar
[QUOTE=GÖNÜLLERİN PREN]Ben beya florans koymuşum arkadaşlar bir sorun olurmu?[/QUOTE]
Beyaz galibasorun olmaz sadece yosun yapar.Bendede beyaz florasan var sadece az miktara yosun yapıyor.
Saygılar
[QUOTE=Diveniz] Işık Çok gerekli değil ama ışık takarsanız günde 2-3 saatten çok yakmayın suyunuzu çok sarartır.[/QUOTE]
Alakası yok normal olark günde 11-12 saat aydınlatılmalı.Suyu nasıl sarartıyor onu hiç anlamış değilim.
Saygılar
[/QUOTE]
Arkadaşım 10-12 saat aydınlatılmalı doğrudur ama bu aydınlatma için florasana ne gerek var en doğal ve güzel olan gün ışığıdır. Hiçbir groluks gun ışığının yerini tutmaz faydasını vermez. Sadece direkt güneş ışığı görmemesine dikkat etmek gerekir. Her türlü florasan suyu sarartır, yeşertir, değiştirir. Gün ışığı sudaki biyolojik ortam için en uygun ışık türüdür. Florasanı gün ışığını yetersiz kaldığı yerde kullanırız. Onun dışında kullanılası sadece görsellik içindir...
Saygılar
[/QUOTE]
Arkadaşım 10-12 saat aydınlatılmalı doğrudur ama bu aydınlatma için florasana ne gerek var en doğal ve güzel olan gün ışığıdır. Hiçbir groluks gun ışığının yerini tutmaz faydasını vermez. Sadece direkt güneş ışığı görmemesine dikkat etmek gerekir. Her türlü florasan suyu sarartır, yeşertir, değiştirir. Gün ışığı sudaki biyolojik ortam için en uygun ışık türüdür. Florasanı gün ışığını yetersiz kaldığı yerde kullanırız. Onun dışında kullanılası sadece görsellik içindir...
[/QUOTE]
Hangi akvaryum sadece gün ışığı ile aydınlatılıyor?
Dediğiniz doğru ''Gün ışığı sudaki biyolojik ortam için en uygun ışık türüdür. Florasanı gün ışığını yetersiz kaldığı yerde kullanırız.''
Katılıyorum ama illakigün ışığı yetmez bir zaman sonra mutlaka florasan lazım oluyor sarartma konsuunu hala anlamış değilim.Sarartma yosunlanması anlamındamı söylediniz?Öyleyse doğru.
Örneğin güneş batınca yem vereceğiz o zaman florasanı yakmayacakmıyız?
Kısacası benim akvaryum direk güneş ışığı almayacak bir yere konulur.
Sabah güneş doğarken odanın perdesi çekilir odaya gün ışığıda girer florasanda yakılır akşam güneş batarkende kapatılır.
Ayrıca biz sizinle arkadas filan değiliz nerden samimi oluyoruz?
Yanlış anlmayın ama forumda pek uygun karsılanmayabilir.
Ben rahatsız olmam ama.Kırıcı bir söz söylemişsem özür dilerim
Saygılar
bende florasan takacaktım üst kapağı babamla gönderdim elektirkçiye adam mor ışık takmış UV diye onu yakınca pek fark olmuyo , odamın ışığını kapattığımdada büyük balıklar lepistes yavrularına alttan saldırıyo , bende mecbur akşamları odamın ışığını açık bırakıyorum bi sorun çıkarmıki ??? bide bu UV diye kakalanan florasanı değiştirmelimiyim ???
şimdiden çok teşekkürler
Balıklar için ışık(florasan) olmazsa olmaz değildir, imkanınız varsa ve seyir zevkinize uyuyorsa alabilir yoksa almayabilirsiniz.
Ben florasanlarımı elektrikçiden ucuza alıyorum, bir sakıncası yok.
Saygılarımla....
Benim ışığım her saat açık,kapatmak istiyorum,kapatıncada balıklarım renksizleşiyor yani kötü oluyorlar,korkuyorlar.Sizce her saat ışığın açık kalması bi sorun doğurmaz değil mi?Şimdilik bir sorun yok.
Saygılar.
Benim ışığım her saat açık,kapatmak istiyorum,kapatıncada balıklarım renksizleşiyor yani kötü oluyorlar,korkuyorlar.Sizce her saat ışığın açık kalması bi sorun doğurmaz değil mi?Şimdilik bir sorun yok.
Saygılar.
[/QUOTE]Balıklarda uyur, atlar gibi aktif dinlenirler. Işıklarınızı sadece seyretmek istediğinizde açarsanız daha mutlu olurlar, malawiler aşırı ışıktan hoşlanmazlar.Harcadığınız elektriğede yazık.
Saygılarımla...