Isıtıcı
Japon balığı, sazangiller ailesinden bir balık türü. Çarprazlama yöntemi üretim ile farklı renklerde ve vücut yapısında çok çeşidi üretilmiştir. Japon balıkları soguksu da yaşayabilirler bulundukları akvaryumlarda tek cins olarak besleniyorlarsa ısıtıcıya ihtiyaç yoktur. Su sıcaklığının 25 derece üstünde olması sağlıklarını olumsuz etkiler. Koi olarak adlandırılan türevleri havuzlarda 59 cm boy, 4.5 kg ağırlığa ulaşabilirler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar japon balıkları soğuk su balığı , ısıtıcıyada ihtiyaç duymuyorlar tamam ama bu söyledikleriniz yerli üretim japon balıkları için geçerli avrupa olanlara ısıtıcı takacaksınız ısısıda 26 derece olacak bu avrupa cinslere örnek vermem gerekirse bebekyüzler,altınbaşlar,orandolar,inci gövdeler,teleskop,balongöz bunları soğuk suda yaşatamazsınız ama yerli cins olan siyah gözlü pembe japon balıklarını küçük yerli üretim fındık japonları soğuk suda yaşar aman yanlış yapmayın ve diğer arkadaşlara eksik bilgi vermeyin ki sonra japonum ters döndü beyaz benek oldu gibi problemler ortaya çıkmasın. Koi balıkları soğuk suda yaşarlar ancak sıfırın altına ısı inince havuzlarda balıklar kış uykusuna geçerler akvaryumunda koi besleyenler için ısıtıcıya gerek yoktur.Volkan bey yazısında doğru olana yaklaşmış arkadaşlar.