İşte Amerikan Rüyası
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
metilenden vazgeçtim elimde sera octapur , mycopur ve tetra fungistop var.
Bu hastalıkta gözlerden biri veya her ikisi de göz yuvasına sığmayacak şekilde büyür, daha sonra şişerek patlar ve sonuçta balığın kör olmasına yol açar. Daha çok japon balıklarında görülen bir hastalıktır.
metilenden vazgeçtim elimde sera octapur , mycopur ve tetra fungistop var.
Göz fırlaması: Daha çok japon balıklarında görülen bu hastalığın bir tedavisi yok yalnızca hastalanan balığınızı diğerlerinden ayırmanızı ve anti bakteriyel ilaçlardan hem tedavi havuzunda hemde akvaryumunuzda kullanmanızı tavsiye ederim. ALINTIDIR.
Bu hastalıkta gözlerden biri veya her ikisi de göz yuvasına sığmayacak şekilde büyür, daha sonra şişerek patlar ve sonuçta balığın kör olmasına yol açar. Daha çok japon balıklarında görülen bir hastalıktır.
Ali kardeşim üzüldüm.Bu tarz bakteriyel enfeksiyon geçiren 2 albino astronot görmüştüm.Sonu ölüm oldu.Ama 3-4 aydan fazla yaşadıklarını hatırlıyorum.Umarım sen kurtarırsın.
Göz fırlaması: Daha çok japon balıklarında görülen bu hastalığın bir tedavisi yok yalnızca hastalanan balığınızı diğerlerinden ayırmanızı ve anti bakteriyel ilaçlardan hem tedavi havuzunda hemde akvaryumunuzda kullanmanızı tavsiye ederim.ALINTIDIR.
Ankara Çubuk'ta Japon balığı besleyen Bilal Turgut, ilginç bir olaya tanık olmuş. 6 ay önce bir gece biricik balığının iki gözü birden düşmüş! Merak edenler için bir not; Gözleri olmayan balık, verilen yemi rahatlıkla yiyebiliyor.
Göz fırlaması hastalığı deniliyor buna. Uygun olmayan su koşulları balığın göz sinirlerini ve damarlarını çürütüyor. Gözler fırlıyarak yerinden çıkıyor. Bu balığın diğer fonksiyonlarını etkilemiyor.
Merak edenler için bir not: Balıklar yemi gözleriyle değil burunlarıyla koklayarak bulur. Gözler sadece yemi bulmalarını biraz daha hızlandırır.
Benimde bi akvaryumum olduğu için detaylamasına araştırdım ama genede çok ilginç
umarım benim balıklarımın gözleri düşmez düşerse çok üzülür ağlarım