İşte Karşınızda Dip-Huni....
Güzel fikir elinize sağlık bende ince uzun bir cam şişenin tabanını keserek yaptım yanlız yaptıgınız huninin çapı ne kadar dar olursa pislikleri o kadar iyi çeker suyun akım hızı önemlidir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Güzel fikir elinize sağlık bende ince uzun bir cam şişenin tabanını keserek yaptım yanlız yaptıgınız huninin çapı ne kadar dar olursa pislikleri o kadar iyi çeker suyun akım hızı önemlidir
Bu yöntem bencede cok güzel benim akvaryumumda temizlerken kumda çekiliyor.Fakat hurtumun ucunu kovaya koydum çekilen kum dipte kalıyor.Daha sonra kumu yıkayıp tekrar akvaryuma koyuyorum cok rahat şekilde temizleme yapıyorum
Emeğinize saygı duyuyorum, Akvaryumunuz için bir şeyler üretmenizi takdir ederim... Lakin iç dekoru fazla akvaryumlar için kullanışşsız bir yöntem.
Emeğinize saygı duyuyorum, Akvaryumunuz için bir şeyler üretmenizi takdir ederim... Lakin iç dekoru fazla akvaryumlar için kullanışşsız bir yöntem.
[/QUOTE]
İç dekoru fazla akvaryumlarda huniyi çıkarıp sadece boru ile çekim yapabilirsiniz.
merhaba arkadaşlar
paylaşımlarınızdan esinlenerek ben de benzer bişey yaptım. artık canıma tak etmişti. her ay akvaryumcu gelcek temizlik yapcak. bekle bekle gelmez. aylar geçer. yıllar geçer. gelmez. kafam attı. bütün her şeye yeni baştan başlıcam. bu arada birazdan ekliceğim resimde görceksiniz akvaryumun içler acısı halini, nasıl oldu da 1 yıldır ne katkısı katılan ne temizliği yapılan akvaryumda clownfish hala yaşadı anlayamadım. balıktaki hayat sevgisi oldukça fazla galiba :) ne atmaya ne satmaya kıyamıyorum. diskus akvaryumu yapıcaktım onu bile yapamıyorum
yeni başlıcak olanlara bi tavsiye kesinlikle ama kesinlikle akvaryumcuya bağlı akvaryum kurmasınlar. hayvanlar helak oluyo ayrıca vijdan azabı da cabası.
yapımı oldukça basit. çakmak yardımıyla şişenin ağzını eriterek daralttım. dibini kestim. hortumu şişenin ağzına geçirdim. hortum ateşte erimediği (ya da eritemediğim )için kalan ufak boşlukları silikonla kapattım. performans süper oldu. ayrıca tek kuruş ödemedim