İşte kendi yaptığım KAPLUMBAĞA bahçesi
İşte buda benim Tombik ile Tosbik'imin bahçesi.Beyaz strofordan yaptığım şelaleden yine kendi yaptığım dış filtreden gelen temizlenmiş su gün boyunca sırıl şırıl akıyor, burda hem su içerisinde hava oluşuyor hemde suyu her daim temiz kalıyor.Normalde iki güne bir değiştirilen suyu 10 güne bir değiştiriyorum.Tombik ile Tosbik'imin keyfine diyecek yok.İstedikleri zaman suya giriyorlar istedikleri zaman çimlere uzanıp yan gelip yatıyorlar.Bu arada ısıtıcı sorununu şu şekilde çözdüm ev kaloriferli içerisi 25 derece sıcaklıkta ancak yaptığım dış filtrede kullandığım motor da uygun sıcaklıkta suyu ısıtıyormuş. Pazar günü kaloriferler yanmamıştı o zaman da su yeterince sıcak kalmaya devam etti.Bence sadece küçük havuzlara veya akvaryumlara Kaplumbağalarımızı hapsetmayelim doğal bir ortam oluşturarak hem göze güzel gelen bir şeyler yapmış oluruz hemde Kaplumbağalarımız çok rahat bir gelişim evresi geçirirler. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar hepinize güzel yorumlarınız için çok teşekkürler. Bu arada Cihan bey haklısınız çok çabuk büyüyor bunlar. İlerde daha büyük havuzu olan bir bahçecik yapmayı düşünüyorum bende.
Tekrar teşekkürler